Kultura

Jubilarni 15. festival Epidaurus u Cavtatu dovodi nam glazbenu divu Radojku Šverko

Ushićena sam da mogu najavit 15. festival Epidaurus u Cavtatu! To je mali jubilej, a za nas toliko velik i znatan. Toliko je truda, entuzijazma i rada za nama. Ponajviše pregršt predivnih projekata koji su nam doveli većinu vodećih imena iz skoro svih grana umjetnosti u naš čarobni Cavtat. Pored domaćih, zavidan je broj inozemnih umjetnika koji je u proteklih 15 godina sa svojim talentom i umijećem pohodio Cavtat i naš festival. Hvala svima koji su do sada nastupili u sklopu Epidaurus festivala, hvala svim mojim suradnicima bez kojih bi sve moje ideje i želje bile teško ostvarljive. U ova teška doba, kad se u sektoru kulture osjećamo usamljeni i često napušteni, hvala hvalevrijednim potporama i sponzorima koji i dalje čvrsto stoje uz nas i koji su krenuli s nama i na ovogodišnju petnaestu plovidbu – poručuje Ivana Marija Vidović, koncertna pijanistica i umjetnička direktorica Epidaurus Cavtat festivala.

Festival će u ambijentu predvorja cavtatskog Kneževa dvora u subotu, 28. kolovoza otvoriti glumica Ksenija Prohaska, prvakinja splitskog HNK sa svojom interpretacijom Marlene Dietrich. Prohaska je Cavtat već očarala pred dvije godine s ulogom Clare Schumann. Uz nju nastupit će darovita Danira Ipavec na harmonici i klaviru.

Plesni studio iz Dubrovnika dovodi nam u Cavtat balerine i ples s krasnim koreografijama te posvetom Olgi Solovjevoj na novootvorenoj pozornici Ljetnog kina u Cavtatu. Ovogodišnji mladi talenti Epidaurusa predstavit će studentice Glazbene akademije u Splitu i to Mariju Kristinu Tomić kao sopranisticu i Anu Kačić Barišić na violini uz uvijek vještu, nepogrešivu pratnju Konavoke Nene Ćorak.

A za kraj?

– Za kraj u subotu, 4. rujna imamo jednu od najvećih hrvatskih pjevačica svih vremena, istinsku divu Radojku Šverko koja je svoje impresivne uspjehe ovoljetne turneje odlučila okrunit baš u zagrljaju rujanskog Cavtata sa svojim vrhunskim glazbenicima uz proslavu 50. godišnjice svoje pobjede na Splitskom festivalu s neodoljivom pjesmom ‘Kud plovi ovaj brod’. Dođite u Cavtat da zajedno ‘viramo ankoru’ našeg broda kako bi zaplovio na moru ljubavi na svoju petnaestu plovidbu. Tu-tu… – zaključuje Vidović.

Ovdje možete pogledati Program 15. Epidaurus festivala.

Pročitajte još

Održana večer poezije posvećena Milanu Milišiću

Dulist

Arnab Bhattacharya i Rohen Bose predstavili indijsku klasičnu glazbu

Dulist

Veličanstvena večer u Dvoru uz Miloša Karadaglića

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija