Kultura

Jubilarni 15. festival Epidaurus u Cavtatu dovodi nam glazbenu divu Radojku Šverko

Jubilarni 15. festival Epidaurus u Cavtatu dovodi nam glazbenu divu Radojku Šverko

Ushićena sam da mogu najavit 15. festival Epidaurus u Cavtatu! To je mali jubilej, a za nas toliko velik i znatan. Toliko je truda, entuzijazma i rada za nama. Ponajviše pregršt predivnih projekata koji su nam doveli većinu vodećih imena iz skoro svih grana umjetnosti u naš čarobni Cavtat. Pored domaćih, zavidan je broj inozemnih umjetnika koji je u proteklih 15 godina sa svojim talentom i umijećem pohodio Cavtat i naš festival. Hvala svima koji su do sada nastupili u sklopu Epidaurus festivala, hvala svim mojim suradnicima bez kojih bi sve moje ideje i želje bile teško ostvarljive. U ova teška doba, kad se u sektoru kulture osjećamo usamljeni i često napušteni, hvala hvalevrijednim potporama i sponzorima koji i dalje čvrsto stoje uz nas i koji su krenuli s nama i na ovogodišnju petnaestu plovidbu – poručuje Ivana Marija Vidović, koncertna pijanistica i umjetnička direktorica Epidaurus Cavtat festivala.

Festival će u ambijentu predvorja cavtatskog Kneževa dvora u subotu, 28. kolovoza otvoriti glumica Ksenija Prohaska, prvakinja splitskog HNK sa svojom interpretacijom Marlene Dietrich. Prohaska je Cavtat već očarala pred dvije godine s ulogom Clare Schumann. Uz nju nastupit će darovita Danira Ipavec na harmonici i klaviru.

Plesni studio iz Dubrovnika dovodi nam u Cavtat balerine i ples s krasnim koreografijama te posvetom Olgi Solovjevoj na novootvorenoj pozornici Ljetnog kina u Cavtatu. Ovogodišnji mladi talenti Epidaurusa predstavit će studentice Glazbene akademije u Splitu i to Mariju Kristinu Tomić kao sopranisticu i Anu Kačić Barišić na violini uz uvijek vještu, nepogrešivu pratnju Konavoke Nene Ćorak.

A za kraj?

– Za kraj u subotu, 4. rujna imamo jednu od najvećih hrvatskih pjevačica svih vremena, istinsku divu Radojku Šverko koja je svoje impresivne uspjehe ovoljetne turneje odlučila okrunit baš u zagrljaju rujanskog Cavtata sa svojim vrhunskim glazbenicima uz proslavu 50. godišnjice svoje pobjede na Splitskom festivalu s neodoljivom pjesmom ‘Kud plovi ovaj brod’. Dođite u Cavtat da zajedno ‘viramo ankoru’ našeg broda kako bi zaplovio na moru ljubavi na svoju petnaestu plovidbu. Tu-tu… – zaključuje Vidović.

Ovdje možete pogledati Program 15. Epidaurus festivala.

Jubilarni 15. festival Epidaurus u Cavtatu dovodi nam glazbenu divu Radojku Šverko

Pročitajte još

[FOTO] SPOMEN IZLOŽBA Marita Kisić Kamić predstavila umjetnička djela od plastičnih boca

Dulist

VRIJEDNA DONACIJA Luko Paljetak poklonio sliku Umjetničkoj galeriji Dubrovnik

Dulist

ART RADIONICA LAZARETI Plesna predstava kao reakcija na rat u Ukrajini

Dulist