Aktualno

Josipović: Zapuštena imovina ničemu ne koristi

Prilikom posjeta otoku Lastovu, predsjednik Ivo Josipović izjavio je kako je potrebno revitalizirati otoke koji imaju gospodarsku perspektivu kroz turizam i poljoprivredu.

– Nema zaista nikakvog razloga da država ne pomogne razvoju otoka, učinila je i učinit će još, neke je nekretnine već proglasila neperspektivnim i na vladi je da donese odgovarajuće odluke. Postupak treba racionalizirati i ubrzati, jer zapuštena imovina propada i ničemu ne koristi – kazao je Josipović prigodom posjete otoku Lastovu u povodu 20. obljetnice oslobođenja od okupacije tadašnje mornarice JNA.

– Postoje mogućnosti za razvoj otoka, glavna je turizam, ali ima uvjeta i za poljoprivredu i na vladi je da pomogne – istaknuo je predsjednik dodavši kako “razvojne mogućnosti otočana ovise o njihovoj upornosti, sposobnosti i znanju”.

– Vlada će vam u tome zajedno sa županijom biti partner i osobno ću učiniti sve što mogu da se stvore bolji uvjeti za vaš napredak – poručio je Josipović Lastovcima.

Pročitajte još

HOĆE LI NAM IMATI TKO ODRADITI SEZONU? ‘Prije smo po čistačicu morali u Makedoniju, a sada za radno mjesto dođe 70 prijava’

Maria Prkut

Od ponoći nove cijene goriva, benzin i LPG bi mogli pojeftiniti

Dulist

INVESTITOR ZATRAŽIO LOKACIJSKU DOZVOLU ZA INFRASTRUKTURU NA PREDJELU ‘VELIKI STOL’ Resort u Trstenome zapeo na cesti

Andrea Falkoni Račić

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija