Aktualno

Josipović: Zapuštena imovina ničemu ne koristi

Prilikom posjeta otoku Lastovu, predsjednik Ivo Josipović izjavio je kako je potrebno revitalizirati otoke koji imaju gospodarsku perspektivu kroz turizam i poljoprivredu.

– Nema zaista nikakvog razloga da država ne pomogne razvoju otoka, učinila je i učinit će još, neke je nekretnine već proglasila neperspektivnim i na vladi je da donese odgovarajuće odluke. Postupak treba racionalizirati i ubrzati, jer zapuštena imovina propada i ničemu ne koristi – kazao je Josipović prigodom posjete otoku Lastovu u povodu 20. obljetnice oslobođenja od okupacije tadašnje mornarice JNA.

– Postoje mogućnosti za razvoj otoka, glavna je turizam, ali ima uvjeta i za poljoprivredu i na vladi je da pomogne – istaknuo je predsjednik dodavši kako “razvojne mogućnosti otočana ovise o njihovoj upornosti, sposobnosti i znanju”.

– Vlada će vam u tome zajedno sa županijom biti partner i osobno ću učiniti sve što mogu da se stvore bolji uvjeti za vaš napredak – poručio je Josipović Lastovcima.

Pročitajte još

Državni inspektorat obavio više od 110 nadzora, najviše kazni ide pekarama!

Mia Njavro Banić

[FOTO/VIDEO] Operne dive poklonile Dubrovčanima predivnu glazbenu večer

Dulist

Riječki nadbiskup Mate Uzinić dobitnik priznanja Udruge za vjersku slobodu

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija