Grad

JOŠ SE TRAŽI IME ‘NEPOZNATOG’ SVECA Napravite ‘selfie’ s propovjedaonice Male braće

Povodom večeri crkvenih muzeja, franjevci Male braće postavili su prigodno pitanje: ‘Koji se svetac nalazi na desnoj strani propovjedaonice u njihovoj crkvi?’. 

Kako javlja fra Stipe Nosić, dobili su dosta odgovora, ali točnog još nema.

-Još se traži odgovor, koji treba biti potkrepljen s prihvatljivim objašnjenjem. Onaj tko prvi pošalje točan i dostatno obrazložen odgovor na email mala.braca@du.t-com.hr bit će o tome obaviješten, a prigodom večeri crkvenih muzeja dobit će nagradni paket od deset knjiga koje su posljednjih godina franjevci izdali.

O originalnoj i jedinstvenoj poruci ove propovjedaonice i o njenim umjetničkim reljefima, kao o najuspjelijim djelima kamene plastike u Dubrovniku, bit će govora na večeri crkvenih muzeja.

Bit će govora o tome, zašto se na propovjedaonici crkve Male braće našla ‘Mandaljena pokornica’ i je li ona zaista bila grešnica? Bit će odgovoreno i na pitanja: koji se ‘nepoznati’ svetac, uz nju, uz Sv. Petra i Pavla i Mariju kraljicu nalazi na propovjedaonici, i zašto je on tu?

Posjetitelji, koji dođu na ovaj događaj, moći će se pojedinačno popeti na propovjedaonicu i napraviti ‘selfie’ s kojim i oni mogu poslati poruku o Bogu, s mjesta s kojeg se stoljećima naviještala njegova Riječ – piše Fra Stipe Nosić.

Pročitajte još

Mirna Batistić; ravnateljica Instituta za more i priobalje: ‘Stanje u našem moru još uvijek je ne dobro, ne zadovoljavajuće, nego odlično!’

Mia Njavro Banić

Jelka Tepšić odlikovana Križem Reda za civilne zasluge Kraljevine Španjolske

Dulist

Ovo su najbolji dubrovački doktori!

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija