Aktualno

Još se nisu slegli dojmovi nakon gostovanja Stoke

Još se nisu slegli dojmovi nakon gostovanja Stoke

Još se nisu slegli dojmovi nakon gostovanja Marina Ivanovića Stoke s autobiografskom monodramom u Dubrovniku i Konavlima. Poznati hrvatski reper održao je poučnu predstavu ‘Stara škola kreka – iz tame u svjetlo’, a u kojoj se govori kako, iako je pokleknuo pred paklom droge, nije odustao od sebe. Župa svetog Mihajla objavila je osvrt na predstavu, koju prenosimo u cijelosti u nastavku.

Još nam se nisu slegli dojmovi nakon što je napokon, nakon mnoštva rasprodanih dvorana diljem Hrvatske, poučna autobiografska monodrama Marina Ivanovića – Stoke ‘Stara škola kreka – iz tame u svjetlo’ prvi put održana i u Dubrovniku. Predstava je organizirana u Kinu Slobodi, za oko 400 krizmanika i srednjoškolaca s područja gradskih župa sv. Križa, sv. Petra, sv. Mihajla, sv. Andrije i Katedrale.

Svjesni smo gorućeg problema među našim mladima, a njihov dolazak, oduševljenje i dojmovi pokazuju nam da su i oni svjesni, te da traže podršku da kroz svoje krizne godine ostanu na pravom putu. Marin ih je uspio potaknuti na promišljanje, uspio im je prenijeti svoje iskustvo kako ne bi učili težim putem – na svojim greškama. Uspio je dotaknuti pregršt životnih tema koje su iznimno važne, a ne tiču se samo ovisnosti – prijateljstvo, vrijednosti u životu, novac, slava, odnosi u obitelji, bolest. Marinova priča je toliko složena i toliko stvarna da nikoga ne ostavlja ravnodušnim, a posebno njegova spremnost da se izloži i otvori pred publikom koja ga može razumjeti i ne razumjeti, osuditi i ne osuditi, prihvatiti i ne prihvatiti. Naši mladi iz dana u dan sabiru dojmove i pokazuju da su oni koji ne osuđuju, već prihvaćaju, da razvijaju empatiju i da žele odabrati pravi put.

I sam put do dovođenja Marinove predstave u Dubrovnik bio je zahtjevan, ali uz pomoć donatora i ljudi spremnih pomoći sve je uspješno izvedeno i zbog toga se od srca svima zahvaljujemo. Nešto što nas posebno veseli jest da ova inicijativa dolazi iz slušanja potreba bližnjih osoba. Roditelji koji primjećuju potrebe svoje djece i koji su spremni tražiti pomoć u zajedništvu, s onima koji su poslani čuti ih i učiniti što je u njihovoj mogućnosti da odgovore na potrebe zajednice. U ovoj suradnji, roditelji, djeca i župnici pokazali su spremnost da zajedno djeluju i to nas neizmjerno raduje, to je put sinodalnosti i to je zajednica…

Hvala svima!

Foto: Facebook Župa svetog Mihajla, Lapad

Pročitajte još

OD SRIJEDE NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista!

Dulist

[FOTO] Župa Presvetog Spasitelja u Mokošici bogatija za četiri ministranta

Dulist

[FOTO/VIDEO] KAKAV UŽAS NA LAPADSKOJ OBALI Marina Frapa poplutala u fekalijama

Dulist