Grad

PRIJEDLOG Grad Dubrovnik će plaćati testiranje za britanske turiste?

Gradonačelnik Mato Franković razgovarao je s novinarom najgledanije austrijske televizije ORF Christianom Ferdinandom Wehrschützom o trenutačnom stanju u dubrovačkom turizmu, promjenama koje su se dogodile od početka ovogodišnje sezone i utjecaju posljednjih mjera, poput postroženih pravila koje je uvela Austrija zbog sve lošijih epidemioloških brojki u Hrvatskoj te stavljanja Hrvatske na crvenu listu od strane Velike Britanije, ističu iz Grada Dubrovnika.

Mjere se prilagođavaju novonastalim situacijama, pa je tako gradonačelnik Franković izvijestio kako prema Velikoj Britaniji, s hrvatskim Ministarstvom vanjskih i europskih poslova, Grad Dubrovnik ide s prijedlogom da se umjesto karantene uvede COVID testiranje te da će u takvom slučaju Grad platiti testiranje za svoje britanske turiste.

-Imamo kapacitete i možemo to odraditi bez problema, uz podršku, u slučaju potrebe, iz Splita i Zagreba -kazao je gradonačelnik.

I na ovaj način Grad ulaže značajne napore da privuče turiste sa svih tržišta uz naglasak na sigurnost i točnu informaciju o trenutačnom stanju vezano za koronavirus, koje je u Dubrovniku i dalje povoljno.

Pročitajte još

Slovenski novinari i agenti stigli u Dubrovnik prvim charter letom iz Ljubljane

Dulist

PODIGNUTA 22. PUT! ‘Nautičarima je bitno da se Plava zastava vijori u ACI Marini Dubrovnik’

Dulist

FRANKOVIĆ ZA ALGEMEEN DAGBLAD Ulažemo velike napore u zadržavanje ‘zelenog’ statusa

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija