Grad

FRANKOVIĆ ZA CNN ‘Želimo uvjeriti britansku Vladu da za Dubrovnik dopusti test na COVID’

FRANKOVIĆ ZA CNN 'Želimo uvjeriti britansku Vladu da za Dubrovnik dopusti test na COVID'

Gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković gostovao je uživo u ponedjeljak u emisiji CNN-a Quest Means Business na temu aktualne turističke situacije, posebno vezano za goste iz Velike Britanije. Unatoč obveznoj karanteni za turiste koji se vraćaju iz Hrvatske, kazao je, Britanci i dalje dolaze u Dubrovnik, iako su krenula i otkazivanja.

-Britanski turisti jako su nam važni i zato idemo s prijedlogom prema britanskoj Vladi da se uz karantenu uvede i mogućnost COVID testa, a Dubrovnik je spreman platiti takav test za britanske turiste koji borave na dubrovačkom području’ – rekao je gradonačelnik Franković, ističući da je Dubrovnik siguran, da ima mali broj zaraženih te da neće stati u nastojanjima da se britansku Vladu uvjeri da smo sigurna destinacija.

-Nadamo se da će biti otvoreni prema našem prijedlogu jer želimo da nas se gleda regionalno jer situacija nije svuda ista. S obzirom da je dubrovačko područje od ostatka Hrvatske odvojeno granicom jednostavno se može kontrolirati je li netko bio samo u Dubrovniku ili putovao i po drugim dijelovima zemlje – pojasnio je gradonačelnik.

Pročitajte još

SUFINANCIRANI PROJEKATI GRADA DUBROVNIKA I DURA-E Među njima i dodatna sredstva za pomoćnike u nastavi

Dulist

POTPORE ZA SEDAM KLUBOVA Uručeni ugovori za programe sportskih aktivnosti za osobe s invaliditetom

Dulist

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Iliana Stojanović o odlasku iz Masline i mami koja bi je znala zazvati i reći: Daj reci toj ravnateljici da te pusti doma!

Barbara Đurasović