Grad

FRANKOVIĆ ZA CNN ‘Želimo uvjeriti britansku Vladu da za Dubrovnik dopusti test na COVID’

Gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković gostovao je uživo u ponedjeljak u emisiji CNN-a Quest Means Business na temu aktualne turističke situacije, posebno vezano za goste iz Velike Britanije. Unatoč obveznoj karanteni za turiste koji se vraćaju iz Hrvatske, kazao je, Britanci i dalje dolaze u Dubrovnik, iako su krenula i otkazivanja.

-Britanski turisti jako su nam važni i zato idemo s prijedlogom prema britanskoj Vladi da se uz karantenu uvede i mogućnost COVID testa, a Dubrovnik je spreman platiti takav test za britanske turiste koji borave na dubrovačkom području’ – rekao je gradonačelnik Franković, ističući da je Dubrovnik siguran, da ima mali broj zaraženih te da neće stati u nastojanjima da se britansku Vladu uvjeri da smo sigurna destinacija.

-Nadamo se da će biti otvoreni prema našem prijedlogu jer želimo da nas se gleda regionalno jer situacija nije svuda ista. S obzirom da je dubrovačko područje od ostatka Hrvatske odvojeno granicom jednostavno se može kontrolirati je li netko bio samo u Dubrovniku ili putovao i po drugim dijelovima zemlje – pojasnio je gradonačelnik.

Pročitajte još

[VIDEO] KAKVA REKLAMA! Frankovića i slike Grada gledalo nekoliko milijuna ljudi diljem svijeta

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

IZMJENE U VOZNOM REDU S popuštanjem mjera ‘popustio’ i Libertas

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija