DuList IN

JOŠ JEDNO IZDANJE KONOVIZIJE! Bez publike svoje talente odmjerava 15 natjecatelja

JOŠ JEDNO IZDANJE KONOVIZIJE! Bez publike svoje talente odmjerava 15 natjecatelja

Pred nama je nezaboravno večer prepuno zanimljivih nastupa i glazbenih hitova – Konovizija 2021.

Ovo natjecanje konavoskih mjesta i sela u pjevanju koje je premijerno održano 2018., a po uzoru na Euroviziju ove godine će se održati u nešto drukčijem obliku. Naime, zbog epidemiološke situacije ona se odvija bez publike te također ne ide u živo što je dalo priliku natjecateljima da si daju mašti na volju.

– Za promjenu između dva izvođača inače je na raspolaganju samo 40-ak sekundi koliko traje uvodni video, ali sada nije bilo granica pa će gledatelje zabavljati plesačice i plesači, barke, infuzije i doktori… – poručili su iz organizacije.

Ova godina Konovizije je posebna i po tome što njom dominiraju žene. Naime, u konkurenciji za titulu pobjednika je 15 natjecatelja od kojih su čak 13 djevojke i žene! Samim tim, povećava se šansa da ćemo nakon tri pobjednika imati pobjednicu. Ali, hoće li stvarno biti tako? Dva muška predstavnika će dati sve od sebe da nastave muški pobjednički niz.

Redoslijed nastupa je Dubravka, Radovčići, Gruda, Pridvorje, Poljice, Ljuta, Čilipi, Dunave, Cavtat, Karasovići, Mlini, Močići, Zastolje, Pavlje brdo i Zvekovica.

Podsjetimo, Konovizija je dva puta odgađana u nadi da će se epidemiološka situacija popraviti ali, nažalost, to se nije dogodilo. Prilagođavanje epidemiološkim mjerama je bio veliki izazov, ali još veća je bila želja da se gledateljima ponudi zabavan sadržaj. Rezultat svega je jedna posebna Konovizija koja je koliko ista, toliko i potpuno drukčija nego dosadašnje. Svi sastojci su tu ali na drugi način – drukčije voditeljske najave, drukčiji Green room, Konovizija plus, glasanje…

Za ovo izdanje, a nakon što su primijećeni neki trendovi koji nisu baš u duhu Konovizije, a ujedno osluškujući ‘glas naroda’, osmišljen je novi sustav glasanja kojemu je cilj poništiti negativne trendove i unijeti dodatnu dozu uzbudljivosti a koji će biti isproban u petak. Ukoliko reakciju budu pozitivne novi sustav će postati praksa i na idućim Konovizijama.

– Pjevački gledano Konovizija 2021 je bez sumnje najjača Konovizija do sada. Iako cilj Konovizije nikada nije bio, niti će biti, postati ozbiljno profesionalno natjecanje, ovogodišnji natjecatelji su oduševili svojim glasovnim sposobnostima što je žiriju zadalo itekakve glavobolje. Nijanse će na kraju odlučivati – iznijeli su.

Pročitajte još

PRVA NAJAVA ZA KONCERT Grupa Zoster u srpnju na Orsuli!

Dulist

‘Župski pjat’ počeo đirom po vinogradu i radionicom o rogaču

Dulist

Revelin osvojio 25. mjesto na ljestvici Top 100 klubova DJ Maga

Dulist