DuList IN

JESTE LI ČULI ZA ‘KOSHARU’? Lucija i Petra prave piknike za pamćenje

Lucija Tomašić Šarić i Petra Vule­tić zaslužne su za stvaranje još jednog zanimljvog projekta u Dubrovniku, u ova i dalje čudna koronavirusna vre­mena. Riječ je o ‘Koshari’, projektu kojim ove dvije Dubrovkinje žele stvo­riti posebno iskustvo piknika za strane posjetitelje te za našu domaću čeljad. Ističu kako su s prijateljicama redo­vito organizirale zanimljive i tematske večere, pogotovo od početka pande­mije koronavirusa. Odlučile su zatim, u ožujku ove godine, svoja druženja preseliti u prirodu, na livadu te raditi piknike. Kupile su košare, napunile ih hranom, donijele dekice, a za idealnu destinaciju izabrale su – Višnjicu, pre­divan vidikovac u privatnom vlasniš­tvu. I to je bio pun pogodak.
— Promislile smo – zašto ne bismo stvorile ovakav isti doživljaj za ljude koji možda prvi put dolaze u Dubrov­nik, ali i za naše ljude koji žele otkriti nešto novo? Svi su nas podržali, ali nitko nas nije shvatio ozbiljno (smi­jeh) – rekla nam je Lucija, koju možda znate i kao osnivačicu pastićerije ‘Mala truba’.

blank

Uvažavamo sve želje, ali i restrikcije
Petra dodaje kako su na samom početku imale stotinjak ideja i planova, no odlučile su se za stvaranje šest različitih košara. ­
— U ponudi imamo mesnu, morsku, vegetarijansku, breakfast, bubble tea i hedonističku košaru. Radi se o hrani koja se može jesti rukama, kao što su sendviči, salate, kolačići, a sve uz bocu vina – ističu naše sugovornice čije košare sadrže domaće namirnice.
— Suprug je zadužen za slani, a ja za slatki dio. Svaki dan ide na placu i uzima sve što je potrebno. Sve je od domaćih proizvođača – naglasila je Lucija. Kažu nam i kako ipak razvijaju ponudu košara prema potrebama ljudi.


— Uvažavamo sve želje, ali i restrik­cije. Zasad su piknici zamišljeni kao pri­vatni, za dvije do četiri osobe, a sve zbog cijele situacije s COVID-om, pogotovo u trenucima kad ljudi izbjegavaju gužve i okupljanja. Hoćemo li trebati proširiti ponudu, to ćemo vidjeti s vremenom. ‘Posao’ ljudi je doći na lokaciju i uživati u tri sata. Mi im sve pripremimo, kao da idu u restoran, a možemo im organizi­rati i transfer. I da, dozvoljeni su kućni ljubimci – reći će Lucija i Petra, dodajući kako im je želja organizirati – zaruke.

Povratne informacije su bile pozitivne
Razmišljale su i o drugim lokacijama, no trenutno ostaju pri Višnjici. Već su krajem lipnja imale svoje prve klijente, a koji su ih pronašli na AirBnB-u.
— Povratne informacije su bile pozi­tivne. To je za njih bilo predivno isku­stvo tijekom kojeg su iskoristili večer za sebe, bez mobitela i svakodnevne užurbanosti. Uživali su u prirodi uz zalazak sunca – kazat će Petra. Lucija dodaje da im je baš drago što su, osim domaćih ljudi i prijatelja koji su testi­rali ‘Kosharu’ u samim počecima, i strani posjetitelji prepoznali njihovu inicijativu i uživali u pikniku.

Objavljeno 30. lipnja u tiskanom izdanju Dulista.

Foto: Petra Franić

Pročitajte još

RAZGOVOR SA ŽARKOM DRAGOJEVIĆEM Koronavirus je iskristalizirao radnike od neradnika

Maria Prkut

Gruhaci objavili ‘Arrogance’ u čast preminulom Borisu

Dulist

Dubrovčanin Marko Bautović ima najbolji burger u Hrvatskoj!

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija