Grad

JESMO LI USPOSTAVILI RAVNOTEŽU? Zamjenica Tepšić u Grčkoj iznijela iskustva Dubrovnika u turizmu

Zamjenica dubrovačkog gradonačelnika Jelka Tepšić sudjeluje na SETE konferenciji u Grčkoj, gdje je u okviru sesije na temu ‘Promišljanje turizma i odnosa sa zajednicama’, pozvana govoriti o iskustvima Dubrovnika i naporima koje je Grad uložio kako bi se uspostavila ravnoteža u turizmu i uvažile potrebe lokalne zajednice u gradu.

U ovoj je prigodi zamjenica Tepšić održala prezentaciju o projektu ”Poštujmo grad” te sudjelovala na panelu, gdje je predstavila kako se gradska uprava suočila s problemom gužvi, osiguravajući bolju raspodjelu posjetitelja i suzbijanjem negativnih učinaka prekomjernog turizma. Zamjenica je ujedno govorila o Planu upravljanja, participativnom budžetiranju, rezultatima mjerenja održivosti destinacije, kojeg je za Grad Dubrovnik provelo Globalno vijeće za održivi turizam (GSTC), a što su sve primjeri uključivanja lokalne zajednice koja je važan čimbenik u ostvarivanju ciljeva gradske uprave o održivom turizmu.

Na Konferencija SETE, koja je glavni događaj u turističkoj industriji u Grčkoj, sudjelovala su i četiri ministra iz grčke Vlade, među njima i ministar turizma Vassilis Kikilias. Okupila je brojne rukovoditelje iz turističkog sektora, koji predstavljaju velike tvrtke, lokalne destinacije i nacionalnu turističku upravu, kako bi raspravljali o glavnim problemima s kojima se sektor turizma i ugostiteljstva suočava.

Pročitajte još

U Dubrovniku u siječnju ostvareno 30 tisuća noćenja

Dulist

UOČI FESTE I DANA GRADA Položeni vijenci i zapaljene svijeće na Boninovu

Dulist

NE ZABORAVITE Za Festu sv. Vlaha besplatan prijevoz Libertasom

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija