Kultura

JESENJI GLAZBENI MOSKAR DSO i maestro Uroš Lajovic s Haydnovim simfonijama u Dvoru

JESENJI GLAZBENI MOSKAR DSO i maestro Uroš Lajovic s Haydnovim simfonijama u Dvoru

U sklopu ciklusa Jesenji glazbeni moskar, u petak, 16. listopada u atriju Kneževa dvora održat će se koncert Dubrovačkog simfonijskog orkestra pod ravnanjem glasovitog maestra Uroša Lajovica. Na programu je poznata Haydnova programska simfonijska trilogija koju čine simfonije s podnaslovima ‘Jutro’, ‘Podne’ i ‘Večer’. Koncert započinje u 20 sati.

U svojoj četerdesetogodišnjoj karijeri, maestro Uroš Lajovic ravnao je preko 1 400 koncerata, radio s preko devedeset orkestara i s više od 900 solista. Dirigirao je preko 1 500 simfonijskih djela te premijerno izveo 80 skladbi slovenskih i inozemnih autora, a na dirigentski put izveo je više od 300 studenata kojima je predavao širom svijeta, od rodne Ljubljane do Beča, od Zagreba do Šangaja. Uvijek se iznova rado vraća Dubrovniku gdje s Dubrovačkim simfonijskim orkestrom njeguje dugogodišnju suradnju.

Posebne solističke dionice u simfonijama izvest će Mirabai Weismehl Rosenfeld, Loris Grubišić, Vid Veljak i Denis Ajduković.

Program:

Joseph Haydn

Simfonija br. 6. u D duru, Hob I:6 “Jutro”

Simfonija br. 7. u C duru, Hob I:7 “Podne”

Simfonija br. 8. u G duru, Hob I:8 “Večer”

Koncert se održava u skladu s propisanim epidemiološkim mjerama i preporukama. Dodatne informacije i rezervacije ulaznica dostupne su na brojeve 417 110 i 091 6137314, a ulaznice se mogu kupiti uz niz popusta i pogodnosti na blagajni Dubrovačkog simfonijskog orkestra (Slanica). Također, ulaznice se mogu kupiti u agenciji Perla Adriatica na Pločama i gift shopu Dubravka na Pilama te sat vremena prije početka koncerta pred Dvorom.

Pročitajte još

Započinje ciklus koncerata ‘Dubrovačko glazbeno proljeće’

Dulist

PREDSTAVLJANJE KNJIGE TIHOMIRA DUJMOVIĆA Hrvatske povijesne istine

Dulist

TEMA IZAZOVNA VREMENA Noć knjige u Dubrovačkim knjižnicama

Dulist