Kultura

U Lazaretima se predstavlja bosanskohercegovačka spisateljica Senka Marić

U Lazaretima se predstavlja bosanskohercegovačka spisateljica Senka Marić

Književnost u Lazaretima predstavlja bosanskohercegovačku spisateljicu Senku Marić.

Senka Marić, autorica nagrađivanog romana Kintsugi tijela, osnivačica portala za književnost Strane dolazi nam u goste u petak, 16. listopada, a s moderatoricom Stašom Aras razgovarat će o našim književnim temama, generaciji, strujanjima, teškim i lakim temama, književnom aktivizmu, borbi za pravo glasa generacije specifičnog ukusa i stava i koječemu drugom.

Senka Marić je pjesnikinja i prozaistica, književna prevoditeljica i glavna urednica portala za književnost i umjetnost Strane, koja je svoju cjeloživotnu posvećenost poeziji utočila prošle godine u romanesknu formu i za taj poduhvat ovog listopada u Tuzli primila važnu regionalnu nagradu Meša Selimović.

– Prvi roman Senke Marić suptilnog i simboličkog naslova Kintsugi tijela uspostavlja snažnu vezu s čitateljem, iščitava se posvećeno i suspregnutog daha, a onda s uvjerenjem prosljeđuje prijateljicama. Knjiga je to koju utiskujemo u naručje onih do kojih nam je najviše stalo, iako znamo da će im uz ljepotu teksta donijeti i tugu, ali i jer naslućujemo da će ta i takva knjiga pomjeriti nešto u njima u onom dubinskom ljudskom smislu. Kintsugi tijela ultimativna je ženska priča o borbi i slobodi, o sazrijevanju i preprekama na tom putu koji svaka od nas mora proći – pišu iz Art radionice Lazareti.

Prostor ARL je organiziran u skladu s općim higijenskim mjerama i mjerama fizičkog distanciranja po preporukama HZJZ , posjetiteljima je obvezno nošenje zaštitne maske za lice u zatvorenom prostoru.

Pročitajte još

GIMNAZIJALCI U POSJETU UMJETNIČKOJ GALERIJI Razgledali izložbu ‘Vidljive’

Ivana Mijić Vulinović

FRANO MAŠKOVIĆ VEČERAS I SUTRA U BURSI U predstavi ‘Na dnu oceana postoje neki svjetovi’

Dulist

[FOTO] Srednjoškolci se na zabavan način upoznavali s baštinom Dubrovnika

Dulist