Kultura

U Lazaretima se predstavlja bosanskohercegovačka spisateljica Senka Marić

Književnost u Lazaretima predstavlja bosanskohercegovačku spisateljicu Senku Marić.

Senka Marić, autorica nagrađivanog romana Kintsugi tijela, osnivačica portala za književnost Strane dolazi nam u goste u petak, 16. listopada, a s moderatoricom Stašom Aras razgovarat će o našim književnim temama, generaciji, strujanjima, teškim i lakim temama, književnom aktivizmu, borbi za pravo glasa generacije specifičnog ukusa i stava i koječemu drugom.

Senka Marić je pjesnikinja i prozaistica, književna prevoditeljica i glavna urednica portala za književnost i umjetnost Strane, koja je svoju cjeloživotnu posvećenost poeziji utočila prošle godine u romanesknu formu i za taj poduhvat ovog listopada u Tuzli primila važnu regionalnu nagradu Meša Selimović.

– Prvi roman Senke Marić suptilnog i simboličkog naslova Kintsugi tijela uspostavlja snažnu vezu s čitateljem, iščitava se posvećeno i suspregnutog daha, a onda s uvjerenjem prosljeđuje prijateljicama. Knjiga je to koju utiskujemo u naručje onih do kojih nam je najviše stalo, iako znamo da će im uz ljepotu teksta donijeti i tugu, ali i jer naslućujemo da će ta i takva knjiga pomjeriti nešto u njima u onom dubinskom ljudskom smislu. Kintsugi tijela ultimativna je ženska priča o borbi i slobodi, o sazrijevanju i preprekama na tom putu koji svaka od nas mora proći – pišu iz Art radionice Lazareti.

Prostor ARL je organiziran u skladu s općim higijenskim mjerama i mjerama fizičkog distanciranja po preporukama HZJZ , posjetiteljima je obvezno nošenje zaštitne maske za lice u zatvorenom prostoru.

Pročitajte još

Splitski virtuozi nastupili u Gradu

Dulist

Upoznajte svakodnevicu života ‘zlatnog doba’ Dubrovnika!

Dulist

‘RUKAMA SLOŽENO’ Učenici predstavili svoje umjetničke radove

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija