Zanimljivosti

Jelena Tamindžija Donnart upoznaje vas s ostvarenjima modernih umjetnika u Gradu

Jelena Tamindžija Donnart upoznaje vas s ostvarenjima modernih umjetnika u Gradu

Umjetnička galerija Dubrovnik u sklopu programa Dubrovačkog zimskog festivala i ove godine organizira besplatna stručna vodstva po gradu pod nazivom ‘Umjetnici iz fundusa UGD u javnom prostoru’.

Posjetitelje će u dva planirana termina, u srijedu 7. prosinca u 17 sati te u subotu, 10. prosinca u 14 sati voditi kustosica Umjetničke galerije Dubrovnik, Jelena Tamindžija Donnart, a zbog ograničenog broja sudionika, za vođenja se potrebno unaprijed prijaviti putem emaila: press@momad.hr.

Posjetitelji se sastaju ispred katedrale. Vođenja uključuju razgled ostvarenja modernih umjetnika s kraja i početka 20. stoljeća i njihovo djelovanje u Dubrovniku, bilo da gradu pripadaju svojim rođenjem ili su se svojim likovnim djelovanjem istaknuli. Vodstvo bi uključivalo sljedeće lokacije: Meštrovićev kip Marina Držića, Bukovčev oslikani svod kazališta, i Meštrovićevo revolucionarno likovno djelovanje u gradu i povijest naručivanja spomenika javnim ličnostima u Dubrovniku, vitraji Iva Dulčića na crkvi sv. Vlaha i povijest crkve, Stradun kao inspiracija umjetnicima. Vodstvo bi se završilo u Pilama gdje bi se detaljnije objasnio projekt Meštrovićeve transformacije ulaza u Pila i poznate skalinade u Pilama i Posatu.

Pročitajte još

MIHAELA SE VRAĆA U SURVIVOR ‘Vidim se kao vođa tima, ali…’

Dulist

DOČEKALI ZLATNE VATERPOLISTE Uprava ACI d.d. primila svjetske prvake

Dulist

DIVNA GESTA U BUTIZI NA GRUDI ‘Hvala roditeljima koji su ih odgojili’

Dulist