Aktualno

Jelčić: A što kad mi postanemo neisplativi?!

izvanredna zupanijska skupstina ivan jelcic 251113

Na izvanrednoj skupštini DNŽ na kojoj se raspravlja o regionalizaciji Hrvatske nakon HNS-ovog Marija Tevšića i SDP-ovog Iva Karamatića za riječ su se javili HDZ-ov Frano Matušić i DDS-ova Ivan Jelčić.

– Ako naši kolege smatraju kako je ovaj Zakon dobar, onda neka se barem zalažu da DNŽ postane plansko područje. U suprotnom riječ je o teroru vlasti, a kako smo ovdje čuli, ako neki građani priželjkuju ukidanje gradova, općina, županija – koga bi doveli? Još jednog totalitarca? – kaže Frano Matušić.

-Nisam donio njikakvu zadaću o babarogama, nije mi je imao tko napisati, odakle god to dolazilo. Ja nisam primjetio da se gospodin Tevšić odrekao naknade županije u čijoj skupštini očito ne želi sjedati – odgovorio je pak Tevšiću DDS-ov Ivan Jelčić.

– Ovdje nitko ne spori planska područja, ali želimo da Dubrovačko-neretvanska županija bude regija za sebe. Ljudi su zabrinuti jer su izgubili povjerenje u vlast općenito. Najmanje vjeruju državnoj vlasti. Obećavani su manji porezi, povećani su. Obećavali su bolji život. Još se to nije dogovdilo. Obećavali su autocestu pa sad kažu do 2050. godine. Ja se nadam da ću biti živ kada moja kćer bude moju unuku voditi autocestom do Zagreba. Kažu da je Pelješki most neisplativ, a mene veseli vidjeti kako je sezona bila odlična. Znači bit će poreza. Što kada mi postanemo neisplativi – pita se Jelčić.

Pročitajte još

LIJEČNICA DEŠA TEŠANOVIĆ PERKOVIĆ: Volim Zagreb i on mi pruža mnoge mogućnosti ali ja se uvijek vratim doma, u Grad

Ivana Mijić Vulinović

ZAŠTO NEMAMO VIŠE VIDIKOVACA? Geografski moguće, pravno nemoguće

Marko Džamarija

RASPISAN NATJEČAJ Opća bolnica Dubrovnik traži ravnatelja

Dulist