Županija

JEDNOGLASNA ODLUKA Antoniji Rusković Radonić novi mandat na čelu Muzeja i galerija Konavala

JEDNOGLASNA ODLUKA Antoniji Rusković Radonić novi mandat na čelu Muzeja i galerija Konavala

Antonija Rusković Radonić nova je/stara ravnateljica JU Muzeji i galerije Konavala. Odlučili su to jednoglasno konavoski vijećnici na posljednjoj ovogodišnjoj sjednici Općinskog vijeća Konavala te tako Rzsković Radonić povjerili novi mandat od četiri godine.

Na posljednjoj ovogodišnjoj sjednici Općinskog vijeća Općine Konavle usvojen je i prijedlog proračuna za 2022. godinu s projekcijama za 2023. i 2024. godinu.

Proračun je usvojen na 118,4 milijuna kuna, dok su projekcije za 2023. i 2024. godinu 109,5 milijuna odnosno 122,8 milijuna kuna. Vrijedi istaknuti kako su gotovo sve točke na sjednici usvojene jednoglasno, a među njima i rebalans proračuna za godinu na izmaku. Vijećnicima je predstavljena i Analiza poslovanja pravnih osoba u 100% vlasništvu Općine Konavle u kojoj su dane preporuke i smjernice za unaprijeđenje fiskalne odgovornosti Općine Konavle.

Na sjednici je usvojen i Prijedlog Programa građenja komunalne infrastrukture za 2022., Prijedlog Programa demografskih mjera i socijalno-zdravstvenih potreba u 2022.g., Prijedlog Programa javnih potreba u sportu Općine Konavle za 2022.g., Prijedlog Programa javnih potreba u kulturi Općine Konavle za 2022. te Prijedlog Programa utroška sredstava turističke pristojbe u 2022. godine.

Na sjednici je održano i ponovno glasovanje o Odluci o vrstama programa i utvrđivanju mjerila za sudjelovanje roditelja – korisnika usluga u cijeni programa Dječjeg vrtića Konavle (prema zahtjevu podnesenom u Peticiji). Odluka je ponovno usvojena.

Pročitajte još

ŽUPAN DOBROSLAVIĆ: ‘Republika Srpska ne smije projektom ZL Trebinje ugroziti vodoopskrbu Dubrovnika’

Dulist

ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA JEDNOGLASNO Nagrada za životno djelo posthumno profesoru Nikoli Miroševiću

Dulist

[ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA] Dobroslavić: Zračna luka kod Trebinja ugrožava naše područje

Dulist