Županija

‘JEDNAK ZDRAVSTVENI STANDARD’ Potpisani ugovori za dodatne medicinske timove diljem županije

'JEDNAK ZDRAVSTVENI STANDARD' Potpisani ugovori za dodatne medicinske timove diljem županije

Deset ugovora o zajedničkom financiranju dodatnih medicinskih timova u turističkoj sezoni 2020. godine s gradovima/općinama, Zavodom za hitnu medicinu Dubrovačko-neretvanske županije i nadležnim Domovima zdravlja – Dubrovnik, Metković, Korčula, Ploče i Dr. Ante Franulović Vela Luka potpisano je ovog petka u Velikoj vijećnici.

Riječ je o ugovorima ukupne vrijednosti od 768 tisuća kuna prema kojima će dodatni medicinski timovi djelovati od 1. srpnja do 31. kolovoza. U sklopu njih dodatni medicinski timovi djelovat će na području Općine Trpanj, u mjestu Klek, u Stonu, Veloj Luci, Orebiću i na Mljetu, dok će se u Dubrovniku, Pločama i Korčuli sufinancirati po dva dodatna tima Zavoda hitne medicine te na području Grada Dubrovnika dodatno dežurstvo liječnika na Šipanu i Lopudu te u u turističkoj ambulanti u Gradu.

Župan Nikola Dobroslavić ovom je prigodom istaknuo kako današnjim potpisivanjem županija nastavlja dobru praksu poboljšavanja usluge za naše sugrađane te za povećani broj turista.

-Županija je za ovo izdvojila 475 tisuća kuna, Ministarstvo turizma 125 tisuća kuna i jedinice lokalne samouprave 168 tisuća kuna. Mislim da su ta sredstva opravdana. Dobro je da imamo povećani broj timova. Iako se za ovu godinu bojimo da nećemo imati toliko turista kao inače, ova vrsta skrbi i ove godine je na razini prošlogodišnje. Šaljemo poruku da smo turistička destinacija te da i dalje želimo biti među međunarodnim turističkim destinacijama. Proteklog smo četvrtka pokrenuli hitnu helikoptersku službu. To je još uvijek sezonska služba kojom također pokazujemo da želimo i ove godine ponuditi jednaki zdravstveni standard – naglasio je župan Dobroslavić.

Potpisivanju ugovora nazočio je i ministar zdravstva Vili Beroš koji je rekao kako je u mandatu ove Vlade ulaganje u zdravstvo bilo dominantno.

-Uložili smo preko 2,9 milijardi kuna u protekle četiri godine u različite projekte koji unaprjeđuju pružanje zdravstvene zaštite. Ovaj iskorak koji se već godinama čini za ljetnih mjeseci pokazuje i našu brigu za turiste. Stoga zajedničko ugovaranje dodatnih timova smatram hvalevrijednim potezom u pružanju medicinske zaštite – zaključio je ministar Beroš.

Pročitajte još

FOTO/VIDEO Policijski demo tim interventne policije demonstrirao svoje zvanje

Dulist

NOVI REKORD LUKE PLOČE U protekloj godini ostvarili dobit od 16,613 milijuna eura

Dulist

U BRUXELLESU Župan predsjedao sastankom radne skupine za zapadni Balkan

Dulist