Grad

Je li svaki ugostitelj ugradio mastolovac? Franković: ‘Ići ćemo u provjeru’

turisti stradun03

Gradonačelnik Mato Franković najavio je u petak kako će, nakon sezone, ići u dodatnu provjeru je li svaki ugostitelj postavio mastolovac u svom objektu.

-Nama su svi ugostitelji dostavili papirnate potvrde o tome da su ugradili mastolovac. Sad da vam tvrdim da je 100 posto tako, možda bi trebalo vjerovati. Odlučili smo da ćemo na kraju sezone, ići u fizičke provjere, odnosno u utvrđivanje je li uistinu u svakom lokalu, sukladno odluci Grada Dubrovnika, postavljen mastolovac. Sukladno dokumentaciji to tako izgleda, ali ćemo to još jednom provjeriti kako bih mogao reći da je sve 100 posto u redu – rekao je Franković. No, istaknuo je kako nisu jedini onečišćivači restorani.

-Tu su ljudi koji žive u Gradu, apartmane i vjerujem da jedan dio problema dolazi iz tih kategorija. Nakon što se cjelokupni sustav kanalizacijske mreže povijesne jezgre sanira, mislim da će biti minoran utjecaj bilo kakvih masnoća na sami sustav mješovite odvodnje – dodao je.

Pročitajte još

Crveni križ postaje član platforme s besplatnim psihosocijalnim savjetovanjem

Dulist

Večeras završno testiranje sustava Zone posebnog prometnog režima

Dulist

[KOMENTAR] Franković: ‘Vrijeme je za zaokret u turizmu i da kažemo ‘dosta‘ povećanju brojki, Dubrovnik je tu primjer upravljanja‘

Dulist