DuList IN

Jazz improvizacije u novom amfiteatru

Jazz improvizacije u novom amfiteatru

Jazz koncert austrijskog Miklin tria i četvorice hrvatskih glazbenika otvorio je čitav niz kulturnih programa koji će pod nazivom „Sveučilišno proljeće“ sljedećih dana obilježiti otvaranje Kampusa u prostoru Stare bolnice.

Prvo događanje u sklopu bogatih događanja u prostoru Sveučilišnog kampusa bio je koncert „Two nations, two generations“ koji su ovog petka održali Karlheinz Miklin i prijatelji (Davor Dedić, Luka Žužić, Elvis Penava i Branko Sterpin). Izvodili su u prostoru amfiteatra suvremene jazz skladbe pred brojnom publikom koja je došla uživati u glazbi, ali i novom sveučilišnom prostoru.

Program se nastavlja u subotu, kada su na rasporedu edukativne radionice s glazbenicima u amfiteatru središnje zgrade Kampusa. „Sveučilišno proljeće“ nastavit će se 18. svibnja monodramom Zijaha Sokolovića, „CABAres, CABArei“. Dan poslije, koncertom u amfiteatru, Sveučilišna klapa Kaše proslavit će svoju petu godišnjicu. Ljubitelji jazza ponovno će doći na svoje u petak, 25. svibnja kada će amfiteatrom odjekivati jazz izvedbe Marka Tolje i njegovog Olja'zz banda. Posljednje u nizu događanja u sklopu „Sveučilišnog proljeća“ je improvizacijski jazz koncert Amerikanca Toma Georgea s hrvatskim prijateljima.
 

Povodom završetka prve faze adaptacije kampusa, investicije ukupne vrijednosti 70 milijuna kuna, Sveučilište u Dubrovniku od 11. svibnja do 2. lipnja pokrenulo je prigodni zabavni-edukativni program pod nazivom „Sveučilišno proljeće“ tijekom kojeg Dubrovčani i njihovi gosti imaju priliku uživati u poznatim imenima jazz glazbene scene. 

Pročitajte još

Tradicionalan recept za ove blagdane donosi Maskeron

Dulist

KRISTINA ČORAK DONOSI Tradicionalne slastice s modernim twistom

Dulist

NOVA-STARA PJESMA ATLANTIDE Uz nebeske rođendane Alana i Davora!

Ivana Mijić Vulinović