DuList IN

Jazz improvizacije u novom amfiteatru

Jazz improvizacije u novom amfiteatru

Jazz koncert austrijskog Miklin tria i četvorice hrvatskih glazbenika otvorio je čitav niz kulturnih programa koji će pod nazivom „Sveučilišno proljeće“ sljedećih dana obilježiti otvaranje Kampusa u prostoru Stare bolnice.

Prvo događanje u sklopu bogatih događanja u prostoru Sveučilišnog kampusa bio je koncert „Two nations, two generations“ koji su ovog petka održali Karlheinz Miklin i prijatelji (Davor Dedić, Luka Žužić, Elvis Penava i Branko Sterpin). Izvodili su u prostoru amfiteatra suvremene jazz skladbe pred brojnom publikom koja je došla uživati u glazbi, ali i novom sveučilišnom prostoru.

Program se nastavlja u subotu, kada su na rasporedu edukativne radionice s glazbenicima u amfiteatru središnje zgrade Kampusa. „Sveučilišno proljeće“ nastavit će se 18. svibnja monodramom Zijaha Sokolovića, „CABAres, CABArei“. Dan poslije, koncertom u amfiteatru, Sveučilišna klapa Kaše proslavit će svoju petu godišnjicu. Ljubitelji jazza ponovno će doći na svoje u petak, 25. svibnja kada će amfiteatrom odjekivati jazz izvedbe Marka Tolje i njegovog Olja'zz banda. Posljednje u nizu događanja u sklopu „Sveučilišnog proljeća“ je improvizacijski jazz koncert Amerikanca Toma Georgea s hrvatskim prijateljima.
 

Povodom završetka prve faze adaptacije kampusa, investicije ukupne vrijednosti 70 milijuna kuna, Sveučilište u Dubrovniku od 11. svibnja do 2. lipnja pokrenulo je prigodni zabavni-edukativni program pod nazivom „Sveučilišno proljeće“ tijekom kojeg Dubrovčani i njihovi gosti imaju priliku uživati u poznatim imenima jazz glazbene scene. 

Pročitajte još

JOŠ JEDAN HIT GRUPE SILENTE ‘Sve da ima neki način’ među top 10 singlova domaće liste

Dulist

ČETVERODNEVNI FESTIVAL KRAJEM TRAVNJA Što donosi prvi ‘Župski pjat’?

Dulist

Ante Jonjić osvojio dva zlata na međunarodnom natjecanju u Crnoj Gori

Dulist