Aktualno

Javna tribina o Lučinom Razdolju

Građanska inicijativa ''Pravo na zavičaj'' u prostorijama bivšeg kina Gruž u 18 sati organizira javnu tribinu ''Zašto smo protiv izgradnje županijskog centra za otpad u Dubrovačkom primorju''.

Tribina je organizirana zbog problema opasnosti izgradnje predloženog centra po okoliš i ljude. Centar bi bio velika opasnost Malostonskom zaljevu i njegovoj kamenici ostrei edulis, koja se od jedanaestog stoljeća uzgaja u tom akvatoriju, koji se na UNESCO-voj listi nalazi od 2005. godine .

Predloženom bi lokacijom bilo pogođeno i Hutovsko blato te 140 podzemnih vrsta Popova polja odakle vodu dobiva Malostonski zaljev u 36 podmorskih vrulja.
 
Na skupu će o opasnosti izgradnje predloženog centra govoriti priznati stručnjaci, prof.dr.sc. Boško Skaramuca i dr.sc. Ivo Lučić.
 
– Kao zainteresirana javnost, mi građani Dubrovačko-neretvanske županije očekujemo da tribina doprinese razumijevanju problematike i da Županija dubrovačko- neretvanska odustane od ovog projekta, a resorno Ministarstvo odbaci Studiju utjecaja na okoliš za Županijski centar za otpad u Lučinu Razdolju u Dubrovačkom primorju, kao i zastarjelu tehnologiju MBO te promjeni strategiju gospodarenja otpadom zagovarajući najbolje politike gospodarenja otpadom. Podupiremo započete radnje nove ministrice dr.sc.Mirele Holy – navodi se u pozivu na javnu tribinu inicijative “Pravo na zavičaj”.

Pročitajte još

Srijeda je dan za DuList!

Dulist

POSJETILI SMO CVIJETA, JELENU, ANALUCIJU, NIKA, LUKU I BARTOLA Konavoska obitelj Đuka diše za Hajduka

Leona Rašica

NAORUŽAJTE SE STRPLJENJEM Velike gužve kroz Župu, Brgat, Grad…

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija