Aktualno

Javna tribina o Lučinom Razdolju

Građanska inicijativa ''Pravo na zavičaj'' u prostorijama bivšeg kina Gruž u 18 sati organizira javnu tribinu ''Zašto smo protiv izgradnje županijskog centra za otpad u Dubrovačkom primorju''.

Tribina je organizirana zbog problema opasnosti izgradnje predloženog centra po okoliš i ljude. Centar bi bio velika opasnost Malostonskom zaljevu i njegovoj kamenici ostrei edulis, koja se od jedanaestog stoljeća uzgaja u tom akvatoriju, koji se na UNESCO-voj listi nalazi od 2005. godine .

Predloženom bi lokacijom bilo pogođeno i Hutovsko blato te 140 podzemnih vrsta Popova polja odakle vodu dobiva Malostonski zaljev u 36 podmorskih vrulja.
 
Na skupu će o opasnosti izgradnje predloženog centra govoriti priznati stručnjaci, prof.dr.sc. Boško Skaramuca i dr.sc. Ivo Lučić.
 
– Kao zainteresirana javnost, mi građani Dubrovačko-neretvanske županije očekujemo da tribina doprinese razumijevanju problematike i da Županija dubrovačko- neretvanska odustane od ovog projekta, a resorno Ministarstvo odbaci Studiju utjecaja na okoliš za Županijski centar za otpad u Lučinu Razdolju u Dubrovačkom primorju, kao i zastarjelu tehnologiju MBO te promjeni strategiju gospodarenja otpadom zagovarajući najbolje politike gospodarenja otpadom. Podupiremo započete radnje nove ministrice dr.sc.Mirele Holy – navodi se u pozivu na javnu tribinu inicijative “Pravo na zavičaj”.

Pročitajte još

OD SRIJEDE NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista!

Dulist

[LINĐO NA TURNEJI] Čarobna fotogalerija iz Austrije, ekskluzivno izveli novi program

Dulist

OBAVIJEST SANITATA Parkiralište u Ulici Iva Dulčića ulazi u naplatnu zonu 3, ne parkirajte svoja vozila do srijede!

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija