Aktualno

JAVLJA HZMO Na adrese korisnika hrvatskih mirovina u Australiji stižu tiskanice potvrda o životu

Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje obavještava korisnike hrvatskih mirovina koji prebivaju u Australiji da će, tijekom rujna i listopada 2020., na svoje kućne adrese u Australiji dobiti službene tiskanice potvrda o životu.

-Zbog poteškoća nastalih u poštanskom prometu uzrokovanim pandemijom bolesti COVID-19 i nemogućnosti da se potvrde o životu, popunjene i ovjerene, vrate do roka navedenog u potvrdi – 30. listopada 2020., obavještavamo korisnike mirovina, koji su dobili tiskanice potvrda o životu, da tiskanice nisu obvezni vratiti do navedenog roka u potvrdi te da im zbog toga isplata mirovine neće biti obustavljena – ističu iz HZMO-a.

O daljnjem postupanju s dobivenim potvrdama o životu HZMO će korisnike pravodobno obavijestiti na svojim web-stranicama. Također, korisnike hrvatskih mirovina s prebivalištem u Australiji, koji nisu primili tiskanice potvrda o životu, obavještavaju da im potvrde nisu poslane jer podatke o njima Zavod dobiva elektroničkom razmjenom podataka koja je uspostavljena između Republike Hrvatske i Australije.

Pročitajte još

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

Bivši ministar Goran Marić doživio srčani udar, ugrađena su mu četiri stenta

Dulist

REDOVNA SKUPŠTINA DPDS-a ‘Vlada optimizam. Dnevno se proda oko 2 i pol tisuće ulaznica za zidine’

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija