Sport

JAKOBUŠIĆ NAKON SASTANKA U HNS-U ‘Novi sam u nogometu, gledat ću kako Šuker radi’

JAKOBUŠIĆ NAKON SASTANKA U HNS-U 'Novi sam u nogometu, gledat ću kako Šuker radi'

Novi predsjednik Hajduka Lukša Jakobušić sastao se ovog utorka u prostorijama HNS-a s predsjednikom Davorom Šukerom, a na sastanku su razgovarali o uključivanju Hajduka u rad HNS-a.

-Drago mi je da smo u HNS-u primili predsjednika Hajduka, da smo otvoreno razgovarali o puno tema koje muče Hajduk, Dalmaciju i HNS. Imamo predstojeće utakmice na rasporedu za Fifin termin”, rekao je Šuker okupljenim novinarima nakon sastanka.”Govorili smo o puno stvari, puno više nego što bi se moglo zaključiti. Bili smo sami pa smo mogli otvorenije razgovarati, upoznao sam predsjednika sa svime što tišti Hajduk svih ovih godina, ali i s mojim načinom funkcioniranja i kako gledam na sve to. Na potezu je Savez, odnosno predsjednik – obratio se Jakobušić.

Predsjednik Hajduka rekao je da je najvažnije da je uspostavljen kontakt i da se počelo raditi, ako ne na rješavanju problema, onda barem na upoznavanju s njima, piše Index.

Jakobušić: Gledat ću kako radi predsjednik s iskustvom pa ću se i ja tako postaviti

-Našli smo se, otvorili dijalog i razgovarali otvoreno o puno širim temama nego prije kad smo se gađali priopćenjima i zahtjevima. Moj fokus je Hajduk, tako će i biti, posebno u sljedećih godinu dana. Pratit ću kako radi HNS. Shvatite da sam ja novi u nogometu i da mi treba malo da pohvatam, pa ću gledati kako predsjednik s iskustvom radi i kako on reagira, pa ću se tako i ja postaviti. Mi ćemo svoju poziciju u HNS-u tražiti prije svega kroz NS Splitsko-dalmatinske županije. Kad tamo mi ojačamo i postanemo lideri u svojoj kući, lakše će nam biti ući u HNS – objasnio je Jakobušić pa rekao što se mora dogoditi da Hajduk uđe u HNS.

-Nismo ništa zahtijevali, samo smo razgovarali i prenijeli predsjedniku što nas tišti. On je dovoljno pametan da zna što nas muči, ali to nije samo u vezi Hajduka. Znate kako je prije bilo, mi nešto kažemo, pa se to odbije samo zato što smo mi rekli. Predsjednik mora pokazati da je predsjednik, da to može jer može, a hoće li, to ovisi o njemu. Logično je da se stvari počnu rješavati, a onda je Hajduk tu indirektno uključen. Sad imamo drukčiju komunikaciju i vjerujem da će predsjednik u godinu dana do izborne skupštine pokazati da je čuo ono što govorimo i da je spreman za rješavanje izazova.

Hajdukova predsjednika pitali su hoće li sada sjediti u HNS-ovoj loži na utakmicama reprezentacije.

-Neću sjedati u ložu s ljudima iz HNS-a jer nismo u HNS-u. Ako nekad budem u tijelima HNS-a, bit ću tamo gdje mi je mjesto – jasno je odgovorio.

Šuker je tada rekao da je u interesu hrvatskog nogometa da Hajduk bude jak.

Šuker želi da Hajduk proizvodi igrače i ulaže u infrastrukturu

-Bitno nam je da Hajduk bude jak, kompetitivan i da u nogometnom žargonu ima moć. HNS se neće uplitati u NS Splitsko-dalmatinske županije, sve ono što Hajduk mora pokazati kroz te institucije da dođe na skupštinu HNS-a su bitne i ja tu želim dati potporu Hajduku. Najvažnije je da prave mlade igrače, infrastrukturu, sve nas muče isti problemi. Na nama je da odradimo utakmice u Splitu i cijeloj Hrvatskoj, pitat ćete nas za godinu dana što smo napravili. Vidimo se u ožujku – zaključio je Šuker.

-Kad riješimo status kroz Splitsko-dalmatinsku županiju, onda će određeni ljudi ići u HNS, možda čak i imati dopredsjednika, to je logično – dodao je Jakobušić za kraj.

Pročitajte još

POLUFINALE SUPERSPORT HMNL-A Square protiv Olmissuma

Dulist

SVI U GOSPINO POLJE Dubrovačke odbojkašice igraju drugu utakmicu za ulazak u Superligu

Dulist

STIŽE ALKAR Večeras navijamo za Košarkaše Dubrovnika!

Dulist