Aktualno

Jadrolinija prodaje brod ‘Dubrovnik’, odlazi li u Grčku?

Grčki izvori prenose informaciju da Jadrolinijin brod Dubrovnik stiže u tamošnju flotu, kako bi mogao ploviti na jugu Jadrana i to na liniji Crna Gora – Italija, odnosno Bar – Bari.  Inače, hrvatski nacionalni brodar objavio je natječaj za prodaju Dubrovnika još 15. listopada 2022. godine, a procijenili su ga na minimalnu cijenu od 2,85 milijuna eura. Prema istim, grčkim izvorima, interes su navodno iskazale dvije grčke kompanije, no nijedna nije ponudila minimalnu cijenu koju traži Jadrolinija.  Nakon što nije bilo ponuđača za kupnju Dubrovnika, Jardolinija je, tvrde Grci, postavila novi rok za podnošenje ponuda do ožujka 2023. godine.

Redakcija portala Morski.hr hrvatskom nacionalnom brodaru poslala je upit koliko još takvih većih brodova trenutno plovi u floti Jadrolinije koji će zamijeniti Dubrovnik i nabavlja li Jadrolinija već za ovu 2023. turističku sezonu brodove većeg kapaciteta?

– Jadrolinija je trenutno u postupku prodaje broda Dubrovnik sukladno provedenom javnom natječaju, te do završetka postupka nismo u mogućnosti iznositi detalje. Brod Marko Polo predviđen je za održavanje ovosezonskih linija s Italijom, a Jadrolinija konstantno prati tržište potencijalnih brodova te je moguće uvođenje i dodatnih brodova u flotu u ovoj godini – odgovorili su iz Jadrolinije, a prenosi pomorac.hr.

Pročitajte još

Od iduće godine jedan euro napojnice doista jedan euro za radnika

Dulist

Učiteljica Gordana Rokolj s učenicima napravila dubrovački dječji vodič

Maria Prkut

UDRUGA GLAS PODUZETNIKA PITA: Zašto tako dugo čekamo radne dozvole?

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija