Aktualno

Jadrolinija prodaje brod ‘Dubrovnik’, odlazi li u Grčku?

jadrolinija dubrovnik

Grčki izvori prenose informaciju da Jadrolinijin brod Dubrovnik stiže u tamošnju flotu, kako bi mogao ploviti na jugu Jadrana i to na liniji Crna Gora – Italija, odnosno Bar – Bari.  Inače, hrvatski nacionalni brodar objavio je natječaj za prodaju Dubrovnika još 15. listopada 2022. godine, a procijenili su ga na minimalnu cijenu od 2,85 milijuna eura. Prema istim, grčkim izvorima, interes su navodno iskazale dvije grčke kompanije, no nijedna nije ponudila minimalnu cijenu koju traži Jadrolinija.  Nakon što nije bilo ponuđača za kupnju Dubrovnika, Jardolinija je, tvrde Grci, postavila novi rok za podnošenje ponuda do ožujka 2023. godine.

Redakcija portala Morski.hr hrvatskom nacionalnom brodaru poslala je upit koliko još takvih većih brodova trenutno plovi u floti Jadrolinije koji će zamijeniti Dubrovnik i nabavlja li Jadrolinija već za ovu 2023. turističku sezonu brodove većeg kapaciteta?

– Jadrolinija je trenutno u postupku prodaje broda Dubrovnik sukladno provedenom javnom natječaju, te do završetka postupka nismo u mogućnosti iznositi detalje. Brod Marko Polo predviđen je za održavanje ovosezonskih linija s Italijom, a Jadrolinija konstantno prati tržište potencijalnih brodova te je moguće uvođenje i dodatnih brodova u flotu u ovoj godini – odgovorili su iz Jadrolinije, a prenosi pomorac.hr.

Pročitajte još

VIJEĆNICI APELIRAJU Grad bi trebao kupiti Skočibuhu na Šipanu

Nora Di Leo

KAZNILI IH ZBOG KORIŠTENJA PALETARA Grad sankcionirao Konzum

Dulist

Svjetski je dan darivatelja krvi!

Dulist