Grad

IZVJEŠĆE O LINĐU ‘Moje kćeri plešu u Linđu, a svastika čisti’

gradsko vijece 130514 36 dubravka saric

Nakon što je usvojeno izvješće o radu za Dom Marina Držića i Dubrovačke ljetne igre, te uz raspravu o tome tko je kriv za loše stanje u dubrovačkim knjižnicama Dubrovačkih knjižnica, kao i izvješće o radu Dubrovačkog simfonijskog orkestra na red je došlo izvješće o radu za FA Linđo.
-Govorim u ime plesača amatera. Najveći problem je što ne mogu uspostaviti normalnu komunikaciju s ravnateljicom Dubravkom Sarić. Oni se žale i na uvjete u kojima nastupaju, od hrane do novca koji (ne)dobiju za svoj nastup. Oni postavljaju pitanje je li Linđo ušao u Gunessovu knjigu rekorda ili su novci potrošeni za neke druge svrhe – pitala je za govornicom Marijela Marković ispred liste Srđ je Grad.

Mara Kristića zanimalo je ima li istine u tome da su članovi obitelji ravnateljice Dubravke Sarić honorarno zaposleni u Linđu te koliko im je novca isplaćeno iz proračuna.

-I sama bila član Linđa i znam sve o potrebama plesača, a 2013. godine izašli smo iz Lazareta i pomagali smo se s drugim ustanovama u kulturi, ali kad dođe ljeto svi imaju potrebe za prostorima. U teškim uvjetima smo se pripremali i nastupali, a dozvolit ćete da kad nemate svoje prostore i imate probe pet dana u tjednu dođe do zamora materijela. Napisi u medijima su počeli s dolaskom novog upravnog vijeća. Mi imamo dosta vlastitih prihoda koji su rezultat ‘vlastite proizvodnje umjetnosti’. 60 posto prihoda su namjenska sredstva, a 40 su naša sredstva. Od tih 40 posto, 66 posto je išlo na plesače amatere, na njihove honorare i putovanja. To što se možda nekad spavalo u lošim uvjetima, u istim tim uvjetima sam spavala i ja. S ponosom mogu reći kako smo imali izrazito uspješnu godinu i nadam se skorom povratku u Lazarete i onda više neće biti takvim problema – rekla je ravnateljica FA Linđo Dubravka Sarić.

-Što se tiče moje obitelji, moje dvije kćeri tamo plešu, a moja svastika tamo čisti, obavlja najniže poslove – rekla je Sarić te nastavila o Guinessu.

-Mi smo poslali sve podatke i čekamo rezultate – rekla je Sarić te dodala kako joj je drago da je Sulejman Muratović dobio nagradu za životno djelo te kako ga je ponovno htjela angažirati za 50-tu obljetnicu Linđa no kako su ‘strukture unutar Linđa rekle kako to nije potrebno’.

Izvješće je prihvaćeno s 11 glasova za i osam suzdržanih.

Pročitajte još

PROCJENA PRIVATNOG KAPACITETA GRADA Zimi 1.200 stanovnika uz 4 tisuće postelja koje zjape prazne!

Andrea Falkoni Račić

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Marko Dabrović: Bez promjene porezne politike neće samo Grad unutar zidina ostati bez ljudi!

Barbara Đurasović

KINEMATOGRAFI DUBROVNIK Pred nama je zanimljiv i ispunjen tjedan

Dulist