Aktualno

[IZRAVNI PRIJENOS] S DuListom pratite prvu sjednicu Gradskog vijeća u 2024.

gradsko vijece prosinac 2023 19

Ove srijede, 24. veljače, gradski vijećnici zasjedaju prvi put u 2024. godini. Na dnevnom redu sjednice koja počinje u 9 sati su izmjene i dopune Odluka o donošenju Prostornog plana uređenja i Generalnog urbanističkog plana Grada Dubrovnika kao i Urbanistički plan uređenja ‘Gruški akvatorij’. Raspravljat će se i o raspoređivanju sredstava iz Proračuna Grada Dubrovnika namijenjenih financiranju političkih stranaka i vijećnika s liste grupe birača Gradskog vijeća Grada Dubrovnika u 2024. godini. Radi se o nešto više od 120 tisuća i 400 eura. Pravo na isplatu sredstava imaju političke stranke koje imaju najmanje jednog vijećnika u Gradskom vijeću i vijećnici koji su u Vijeće izabrani s liste grupe birača, za vijećnike u iznosu od 464,5 eura, a za vijećnice 511 eura mjesečno.

Raspravljat će se i o Prijedlogu odluke o upisnim područjima osnovnih škola Grada Dubrovnika, za OŠ Lapad, OŠ Montovjerna i OŠ Marina Držića. Za Mjere socijalnog programa planirano je izdvajanje 3,358.004 eura, o čemu će se također raspravljati. Na dnevnom redu je i Prijedlog zaključka o prihvaćanju Programa potpora stanovnicima povijesne jezgre Dubrovnika za očuvanje i obnovu tradicionalne gradnje tj. stolarije za razdoblje 2024. – 2028. godina s dvije predviđene mjere, održavanje postojeće stolarije te zamjena postojeće stolarije. Na dnevnom redu je i osnivanje više Povjerenstava, od 21. do 30. točke. Dodjela javnih priznanja Grada Dubrovnika posljednja je točka dnevnog reda, a raspravljat će se i odlučivati bez nazočnosti javnosti.

Cijeli dnevni red možete pogledati ovdje, a s DuListom sjednicu možete pratiti uživo te u tekstualnom prijenosu najzanimljivijih rasprava.

Pročitajte još

VLAHUŠIĆEV ‘BOSCO VERTICALE’: Predlaže ozelenjavanje fasada nebodera u Gružu

Andrea Falkoni Račić

[FOTO] Učenici Turističke i ugostiteljske škole osvojili zlato na Državnom natjecanju

Dulist

OPROŠTAJ OD LUKA PALJETKA U Selcima na Braču izrazili ljubav pjesniku

Dulist