Hrvatska

IZRAČUN SINDIKATA Bogatija uskrsna košarica košta oko 328 eura, najskromnija 100

Pinca

Jedina prava ispravna košarica u potpunom duhu tradicije iznosi oko 328 eura. Srednja košarica iznosi oko 204 eura, dok je ona najjeftinija, najskromnija u razini oko 100 eura. U tim uvjetima vidimo koliko bismo trebali izdvojiti za četiri dana blagdana da bismo ih dostojno obilježili – rekao je na konferenciji za medije predsjednik Nezavisnih hrvatskih sindikata Krešimir Sever, donosi N1.
Naglasio je kako je sindikat ove godine košaricu radio u čudnim okolnostima izrazito visoke inflacije.
-Naša je košarica nastala po uzoru na ono kako se obilježavaju blagdani u bilo kojem dijelu Hrvatske. Nakon što smo u tradiciji prikupili recepturu, došli smo do ovih košarica koje su u tri vrijednosti – objasnio je Sever.
Najskuplja je u duhu tradicije i pokriva ono što bi u normalnim okolnostima trebalo biti dostupno svim građanima ove zemlje.
-Ona srednja traži neke kompromise, dok je ona najskromnija nešto što nas odvlači u pravcu da možemo reći da smo obilježili blagdan. Inflacija je na 10,6 posto, ali je zato hrana poskupjela za negdje oko 15,3 posto. Tijekom prošle godine su poskupljenja bila u nekim trenutcima i do 20 posto – dodaje.
Košarice obuhvaćaju razdoblje od četiri blagdanska dana od Velikog petka do Uskršnjeg ponedjeljka.

Pročitajte još

Brnjac predstavila Zakon o turizmu direktorima regionalnih turističkih zajednica

Dulist

Od lipnja rastu plaće za 219 tisuća službenika u državnim i javnim službama

Dulist

Poskupljuje gorivo, objavljene nove cijene

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija