DuList IN

Izložba Sea&Sirens s Festivala soli otvara se i u Gradu

Izložba Sea&Sirens s Festivala soli otvara se i u Gradu

Otvorenje izložbe ‘Sea & Sirens’ njemačkog novinara i fotoreportera, Bodo Mullera, umjetničkog imena Wim Westfield, održat će se sutra, 30. kolovoza u 20 sati u Luži. Izložba je organizirana u suradnji Festivala soli Ston 2022. i Kinematografa Dubrovnik, a pod pokroviteljstvom Turističke zajednice Grada Dubrovnika i moći će se razgledati do 30. rujna.

Na 33 fotografije velikog formata Wim Westfield prikazuje najljepše valove na svijetu kao i modele koji i bez opreme za disanje rone u oceanske dubine ili plivaju s divljim životinjama. Fotografije koje oduzimaju dah snimljene su diljem svijeta, posebice na Havajima, Polineziji, Kubi i Južnoj Africi. Ipak, Westfield je snimio neke od najljepših fotografija u regiji oko Dubrovnika i Stona. U svakom je duh trenutka uhvaćen do posljednjeg detalja – baš onako kako ga je fotograf vidio kroz objektiv svoje kamere.

Fotografije Wima Westfielda izložene su u međunarodnim muzejima i galerijama. Svaki motiv izrađen je u ograničenom, numeriranom i vlastoručno potpisanom izdanju od šest primjeraka. Također svaki motiv je prava, autentična fotografija snimljena lokalno digitalnim fotoaparatom visoke rezolucije.

O autoru:

Wim Westfield / Bodo Müller cijenjeni je nautički novinar, dobitnik nagrade ‘Zlatna penkala’ za 2019. godinu koju tradicionalno dodjeljuje Hrvatska turistička zajednica s ciljem isticanja vrijednosti profesionalnog pristupa pisanju o Hrvatskoj i njenom turizmu. Nominirani novinarski napis pod naslovom ‘Sterne im Meer’ (Zvijezde u moru) u časopisu Boote daje prekrasan opis Nacionalnog parka Kornati i svih ostalih zaljeva između Šibenika, zaljeva Magrovica i Dugog otoka. Autor u tom tekstu daje puno praktičnih savjeta koji su potrebni prilikom planiranja putovanja i boravka. Sve je popraćeno prekrasnim fotografijama arhipelaga.

Wim Westfield /Bodo Mueller živio je u DDR-u, a u njegovoj zanimljivoj biografiji otkriva se i kako je imao problema s vlastima DDR-a, njegovim pokušajima bijega, pritvoru Stasija, neobičnom odlasku s putovnicom DDR-a koja vrijedi 10 godina za sve zemlje. Zatim njegov novi početak u Saveznoj Republici kao novinar i pisac.

Djela Bodo Müllera uključuju knjige o pokušajima bijega i uspješnim bjegovima iz DDR-a ‘Über die Ostsee in die Freiheit’ (sa suprugom) i “Fascination Freedom”, od kojih su neke snimljene za televiziju, kao i niz knjiga o područjima plovidbe u Njemačkoj i Hrvatskoj.

Pročitajte još

[FOTO] DRŽAVNO PRVENSTVO Cavtatske mažoretke osvojile zlato i srebro!

Dulist

[FOTO] UZ DAN PLANETA ZEMLJE Dubrovački okoliš čistilo 170 volontera

Dulist

JOŠ JEDAN HIT GRUPE SILENTE ‘Sve da ima neki način’ među top 10 singlova domaće liste

Dulist