Kultura

IZLOŽBA Đardini i zelene oaze Grada na platnima dubrovačkih umjetnika

Izložba radova članova Dubrovačke udruge likovnih umjetnika ‘Vrtovi Grada’ otvorena je ove srijede u prizemlju Narodne knjižnice Grad. Izloženi radovi nastali su na likovnoj koloniji Udruge održanoj 30. svibnja u Župi dubrovačkoj, a izložbu je otvorio predsjednik Udruge Valter Kožul.

Na ukupno 18 izloženih radova umjetnici su prikazali ambijent vrta u kojem se kolonija održavala, ali jednako tako i neke druge đardine i zelene oaze u Gradu. Druženja i zajednički rad potaknuli su autore da se očituje u lepršavosti i širokoj paleti boja.

– Naslikani su detalji ili cjeline đardina u zrelo proljeće kada je kolorit dubrovačkog zavičaja na vrhuncu, a prije jakog ljetnog sunca koje će neke od tih boja ugasiti. Pozivamo Vas da posjetite izložbu i osjetite dašak kolorita i proljeća kojeg smo prenijeli na platno – istaknuo je Kožul.

Svoje radove izložili su: Dragica Maca Lučić, Dubravka Rathman, Franica Čebirić, Luce Đuraš, Marijan Fragić, Maro Kriste, Marijana Hure, Mirica Dubčić, Miroslav Stamatović, Mišo Baričević, Nedjeljka Nene Gligor, Nikola Nino Dubčić, Robert Kralj, Vedran Grabovac, Zvonimir Roko, Diana Rajić, Josip Škerlj i Marta Baće.
Izložba se može pogledati do 7. srpnja 2021.

Pročitajte još

IZLOŽBA U RUPAMA Do kraja listopada uživajte u arheološkoj baštini Irske

Dulist

PROF. DR. SC. NADA GRUJIĆ ‘Nama nije jasno koliko su dubrovački ljetnikovci vani poznati kao fenomen’

Mia Njavro Banić

‘Dubrovnik u slici i riječi prošlog stoljeća’ u prizemlju Narodne knijžnice

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija