Aktualno

Izdano upozorenje za cijelu Hrvatsku: Grmljavina, tuča, olujni vjetar…

Izdano upozorenje za cijelu Hrvatsku: Grmljavina, tuča, olujni vjetar...

Zbog jače promjene koja nas očekuje večeras, Državni hidrometeorološki zavod je izdao posebno upozorenje u kojem najavljuje i mogućnost tuče. Kako navodi Index, iz DHMZ-a navode kako je u pitanju izraženija promjena uz dotok osjetno hladnijeg zraka sa sjeverozapada te da će se pritom preko nas premještati nekoliko centara niskog tlaka zraka i pripadajući frontalni poremećaji.
-Glavnina drugog vala oborine stiže krajem nedjelje i u ponedjeljak prijepodne, nerijetko popraćena i grmljavinom, a ne može se isključiti ni mogućnost tuče. Uz zahlađenje u ponedjeljak ujutro kiša će u najvišem gorju prelaziti u susnježicu i snijeg, no kako će od sredine dana oborina već biti manje – vrlo je mala vjerojatnost stvaranja značajnijeg snježnog pokrivača – najavljuju meteorolozi iz DHMZ-a. Upozorili su i na jako jugo koje se danas očekuje na Jadranu. Ponedjeljak će također biti vrlo vjetrovit i na kopnu i na moru uz jak i olujan sjeverni i sjeverozapadni vjetar, ponegdje duž obale i buru.
U ponedjeljak je za cijelu Hrvatsku na snazi upozorenje Meteoalarma. Lokalno može biti i izraženijih pljuskova s grmljavinom, osobito duž obale. U višem gorju uz pad temperature zraka susnježica ili snijeg. Umjeren sjeverozapadni vjetar, na istoku i na Jadranu s jakim udarima, popodne će okrenuti na vrlo jak sjeverni, a duž obale na jaku i olujnu buru.
Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom od 4 do 9 °C, a na Jadranu od 8 do 12 °C. Najviša dnevna većinom između 11 i 16 °C. Navečer na kopnu uz daljnje razvedravanje osjetno hladnije.

Pročitajte još

Gorana Stepanić i Pavel Gregorić održali predavanje ‘Lice i naličje retorike u djelu Nikole Vitova Gučetića’

Dulist

Policija za vikend pojačano nadzire najteže prometne prekršaje

Dulist

DONIRAJTE ZA MARIJA Velika akcija Udruge ‘Tata je tata’

Dulist