Politika

IZBORI 2016. Predsjednica mobitelom fotografirala glasački listić

kolinda kitarovic izbori

Korištenju mobitela na biračkom mjestu nije danas odoljela ni hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović.

Nju su kamere N1 televizije snimile kako fotografira svoj glasački listić.

Podsjetimo, Državno izborno povjerenstvo u subotu je, uoči prijevremenih izbora za Hrvatski sabor, opetovano podsjetilo birače da na biračkim mjestima ne smiju koristiti mobitele, kao ni fotografirati glasačke listiće.

-Korištenje mobilnih telefona i fotografiranje glasačkih listića nije primjereno i u suprotnosti je sa općim pravilima ponašanja na biračkom mjestu i pravilima izbornog postupka – naglasio je DIP.

-Predsjednica je na žalost ugrozila integritet izbornog procesa ovim činom i poslala vrlo lošu poruku svim biračima i biračicama. Ja ne vjerujem da je predsjednica pod nečijom kontrolom pa da sada mora dokazati za koga je glasala i tu se očito vidi nedostatak i manjak gospodina Šeksa kao glavnog savjetnika’, komentirao je taj čin za Vijesti Nove TV Dragan Zelić iz GONG-a, dok su iz Ureda predsjednice podsjetili kako Grabar Kitarović nije učinila ništa protuzakonito.

-Gora je činjenica da je snimljena polovica predsjedničinog listića čime je povrijeđena tajnost glasovanja – istaknuo je glasnogovornik Ureda predsjednice Luka Đurić.

Pročitajte još

FRANKOVIĆ IPAK NEĆE BITI JEDINI Viktorija Knežević ulazi u Sabor

Dulist

POSTOJE LI I GDJE SU Najveći izazov studije prihvatnog kapaciteta bili su podatci

Andrea Falkoni Račić

Vijećnici izglasali uvjete prometovanja oko Grada uz četiri suzdržana glasa

Andrea Falkoni Račić