Politika

IZBORI 2016. Hrvoje Kukuljica: Problemi su uvijek tuđi dok se ne dogode nama samima

IZBORI 2016. Hrvoje Kukuljica: Problemi su uvijek tuđi dok se ne dogode nama samima

Kao nositelj liste Živog zida za X. izbornu jedinicu vi imate realnu šansu za ulazak u Sabor?
Naša lista sastavljena je od poštenih, obrazovanih i neokaljanih ljudi, i kao takva bi trebala polučiti dobar izborni rezultat, s time da je nebitno tko će s nje ući u sabor, bitno je jedino da netko uđe. Svim tim ljudima vjerujem kao samome sebi. Saborsko mjesto samo po sebi ne znači ništa ukoliko čovjek ne iskoristi sve mogućnosti za napredak društva koje mu ono pruža. Obećavam da će bilo tko od nas biti pravi narodni poslanik, koji se bori za narod i odgovara narodu.

Tko vam je konkurencija na jugu kao tzv. treći put, Most ili Pametno?
Most nezavisnih lista je već jedan put prevario hrvatski narod. Formirali su vladu s onom opcijom za koju je iole upućenima bilo jasno još i prije izbora. Mi ih u šali nazivamo malim HDZ-om. Mislim da su od nekoga instalirani da unište treći put u Hrvatskoj, kako bi sve bilo spremno za veliku koaliciju i konačni blagoslov kompletne pljačke u Hrvatskoj od 1991. do danas. Ekonomski program za prošle izbore napravio im je prof. Lovrinović, međutim oni su se narugali narodu i sve to zaboravili, a sad traže nekakve garancije od dviju lopovskih stranki. Ako mene pitate predložio bi im produženu garanciju. Pametno je stranka koja još više zagovara liberalni kapitalizam, sudjelovanje u NATO-u i Europskoj uniji bez obzira što to znači za građane Republike Hrvatske. Za razliku od njih mi ćemo se zalagati za reviziju svih štetnih ugovora po Republiku Hrvatsku. A i ime im je poprilično prepotentno, ako me shvaćate.

Živi zid osjetno bolje stoji u Splitskodalmatinskoj županiji, nego na jugu Hrvatske, vjerojatno jer kod nas niti nema toliko deložacija. Koliko glasova očekujete s ‘domaćeg’ terena?
Koalicija Živog zida, Frankera, Promijenimo Hrvatsku i Akcije Mladih jako je dobro detektirala probleme, međutim ti problemi su uvijek tuđi problemi dok se ne dogode nama samima. Dubrovnik je poprilično bogat kraj za ostatak Hrvatske i ljudi ne shvaćaju kad posrne sve ostalo da ćemo i mi doći na red. Sve Dubrovčane koji misle da im je dobro bih zapitao koliko su mjesečnih plaća, uvjetno rečeno, udaljeni od osobnog bankrota, ili što će biti s nama ukoliko samo jedna sezona (turistička) zbog ovog ili onog razloga krene naopako.

Živi zid je uoči izbora doživio unutarstranačka previranja, mislite li da su vam takve ‘političke igrice’ naštetile?
Kao i svaka stranka i mi imamo previranja, međutim kad veće stranke raspuste cijele ogranke velikih gradova ili ovi sami istupe onda je to vijest od nekoliko sekundi. Međutim kad se to dogodi Živom zidu onda je to vijest za sve medije. Ja iščitavam da smo kao politička opcija postali poprilična prijetnja postojećem režimu. Živi zid danas je jači nego ikad, što ćemo pokazati i na nadolazećim izborima.
Na prošlim izborima, na nacionalnoj razini ste u dosta izbornih jedinica bili blizu jednog mandata, no niste prešli prag. Mislite li da ćete sada uspjeti sastaviti klub zastupnika?
Gotovo sam siguran, a s mogućnostima kluba zastupnika obećavamo svima da Sabor nikad više neće biti isti!

Ako uđete u Sabor što će biti vaš prvi potez kao saborskog zastupnika?
Naš prvi zadatak bit će promjena ovršnog zakona, koji je zajedno s ovršnom mafijom zavio dobar dio naroda u crno. U skladu s time ćemo se izboriti da jedina nekretnina u kojoj čovjek stanuje ne može biti predmet ovrhe. I trenutno ukidanje HRT pretplate i svih prošlih, sadašnjih i budućih ovrha vezanih za nju.

 

Sponzorirani članak

hrvoje kukuljica

Pročitajte još

UHIĆEN BIVŠI POMOĆNIK NINE OBULJEN Davor Trupković prihvatio mito od 39 tisuća eura i Apple Watch

Dulist

Andro Vlahušić: Kako smo izgubili Grad?

Dulist

PROFESORICI SE PRIDRUŽIO I PROFESOR Uz Šuicu, i Legaz bi u Europu!

Dulist