Aktualno

IZABRAO GAULT&MILLAU CROATIA Najbolji chef i restoran su Marijo Curić i 360

IZABRAO GAULT&MILLAU CROATIA Najbolji chef i restoran su Marijo Curić i 360

Gastronomski vodič Gault&Millau Croatia odabrao je najbolje chefove i restorane u 2021. godini, a u kategoriji najboljih restorana slavili su 360 iz Dubrovnika i njegov chef Marijo Curić te šibenski Pelegrini i njegov vlasnik i chef Rudolf Štefan.

Chef godine prema izboru gastronomskog vodiča Gault&Millau Croatia je Fabricio Vežnaver iz restorana Pergola iz Zambratije, kraj Savudrije. Trofej veliki chef sutrašnjice osvojila su tri chefa – Marina Gaši, iz restorana Marina u Novigradu, Matija Bogdan iz zagrebačkog restorana Mano te Marko Gajski, chef LD restorana iz Korčule. Trofej chef tradicijske kuhinje pripao je Marici Posavec iz restorana Didin konak u Kopačevu, dok je Zlatko Marinović, chef splitskog restorana Noštromo osvojio Trofej chefa nove tradicijske kuhinje. Trofej mladi talent godine osvojili su Dino Knežević, iz restorana Nobilion, hotela Ikador u Iki, te Bernard Korak iz restorana Korak u Jaski.

Žakline Troskot, vlasnica slastičarnica Amélie osvojila je Trofej chef slastičar, a šibenskoj konobi Marenda 2 i njezinoj šefici Ankici Milković pripao je Trofej za najbolji POP lokal.

Trofej šef sale & servis 2021. osvojio je dvojac – Davide Kmet i Davor Antolović iz Rio Snack Bara u Rovinju. Prvi put u četiri godine koliko je Gault&Millau prisutan u Hrvatskoj dodijeljen je Trofej za zasluge, grupi kuhara udruženih u inicijativi Chef kuha doma.

Na Gault&Millau svečanosti uručene su i stipendije Raise the Bar mladim polaznicima tog edukativnog programa Coca Cole, namijenjenog poboljšanju kvalitete i znanja u segmentu ugostiteljstva i turizma. Upravo neki od najboljih hrvatskih chefova bili su članovi žirija za izbor stipendista, a stipendije za usavršavanje na prestižnim svjetskim kulinarskim učilištima Grgi Bačeliću, Tiboru Klobučaru i Matiji Kuzmiću, uručila je Ruža Tomić Fontana, glavna direktorica Coca Cola Adria. Mladi chefovi na večeri su sudjelovali u cooking showu Aurelije, gdje su sa chefom Mariom Čepekom pripremali crne raviole s punjenjem od jadranskih kozica.

Hrvatskim kolegama pridružio se i jedan od najboljih slovenskih chefova, Jure Tomič (4 toke Gault&Millau Slovenija) iz restorana Debeluh u Brežicama i oduševio ih svojim delicijama. Uz jela uzvanici su uživali u vinima vinarija Degrassi, Krauthaker, Solum i Veralda.

Pročitajte još

PRIGODNI PROGRAM Jubilarna deseta obljetnica SHKM u Dubrovniku

Dulist

GOSTOVANJE U HERCEG NOVOM ‘Vidi kako Lokrum pere zube’ pred crnogorskom publikom

Ivana Mijić Vulinović

VENECIJA POČELA NAPLAĆIVATI ULAZ U GRAD Mnogi nezadovoljni: ‘Pretvaraju nas u tematski park’

Dulist