Aktualno

IZABRAO GAULT&MILLAU CROATIA Najbolji chef i restoran su Marijo Curić i 360

Gastronomski vodič Gault&Millau Croatia odabrao je najbolje chefove i restorane u 2021. godini, a u kategoriji najboljih restorana slavili su 360 iz Dubrovnika i njegov chef Marijo Curić te šibenski Pelegrini i njegov vlasnik i chef Rudolf Štefan.

Chef godine prema izboru gastronomskog vodiča Gault&Millau Croatia je Fabricio Vežnaver iz restorana Pergola iz Zambratije, kraj Savudrije. Trofej veliki chef sutrašnjice osvojila su tri chefa – Marina Gaši, iz restorana Marina u Novigradu, Matija Bogdan iz zagrebačkog restorana Mano te Marko Gajski, chef LD restorana iz Korčule. Trofej chef tradicijske kuhinje pripao je Marici Posavec iz restorana Didin konak u Kopačevu, dok je Zlatko Marinović, chef splitskog restorana Noštromo osvojio Trofej chefa nove tradicijske kuhinje. Trofej mladi talent godine osvojili su Dino Knežević, iz restorana Nobilion, hotela Ikador u Iki, te Bernard Korak iz restorana Korak u Jaski.

Žakline Troskot, vlasnica slastičarnica Amélie osvojila je Trofej chef slastičar, a šibenskoj konobi Marenda 2 i njezinoj šefici Ankici Milković pripao je Trofej za najbolji POP lokal.

Trofej šef sale & servis 2021. osvojio je dvojac – Davide Kmet i Davor Antolović iz Rio Snack Bara u Rovinju. Prvi put u četiri godine koliko je Gault&Millau prisutan u Hrvatskoj dodijeljen je Trofej za zasluge, grupi kuhara udruženih u inicijativi Chef kuha doma.

Na Gault&Millau svečanosti uručene su i stipendije Raise the Bar mladim polaznicima tog edukativnog programa Coca Cole, namijenjenog poboljšanju kvalitete i znanja u segmentu ugostiteljstva i turizma. Upravo neki od najboljih hrvatskih chefova bili su članovi žirija za izbor stipendista, a stipendije za usavršavanje na prestižnim svjetskim kulinarskim učilištima Grgi Bačeliću, Tiboru Klobučaru i Matiji Kuzmiću, uručila je Ruža Tomić Fontana, glavna direktorica Coca Cola Adria. Mladi chefovi na večeri su sudjelovali u cooking showu Aurelije, gdje su sa chefom Mariom Čepekom pripremali crne raviole s punjenjem od jadranskih kozica.

Hrvatskim kolegama pridružio se i jedan od najboljih slovenskih chefova, Jure Tomič (4 toke Gault&Millau Slovenija) iz restorana Debeluh u Brežicama i oduševio ih svojim delicijama. Uz jela uzvanici su uživali u vinima vinarija Degrassi, Krauthaker, Solum i Veralda.

Pročitajte još

NAJAVA RADOVA Tko je u petak bez struje?

Dulist

PRED VRATIMA JE PROMJENA VREMENA Za vikend pripremite ombrele

Dulist

Dubrovčanin Đuro Sessa na čelu Europske udruge sudaca

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija