Kultura

‘IZA ZATVORENIH VRATA 2’ Ne propustite 179. izložbu ULIPUD-a

'IZA ZATVORENIH VRATA 2' Ne propustite 179. izložbu ULIPUD-a

ULIPUD će 3. studenog 2020. u Sponzi otvoriti svoju 179. izložbu po redu nazvanu ‘Iza zatvorenih vrata 2’.
Naime sukladno situaciji vezanoj za pandemiju na izložbi sudjeluje do 30 članova udruge. Za članove će izložba biti otvorena u 11 sati, odnosno trenutkom postavljanja, dok za medije u 12 sati. Posjetitelji će moći pogledati izložbu od 4. do 16. studenoga 2020.

Rezime izložbe je da likovna kultura ima svoj slijed neovisno o društvenim konotacijama. Umjetnik kao umjetnik je individua na kojeg može, ali i ne mora utjecati izvanjske okolnosti. Devijacije u stvaranju postoje i to od statičnosti, a do ekserimentalnosti. Sve bi se to trebalo vidjeti i doživjeti kroz ovu izložbu kao i odjek covidovog efekta na jedinku.

Zašto je umjetnost iza zatvorenih vrata? Njen cilj je obrnut efekt. Ona je u prvom redu javna i ujedno pokazatelje autorove intime s jedne strane, dok s druge povezanosti sa cijelom zajednicom. U krajnosti umjetnost je u samoizolaciji i bez obveze, jer ne postoji ona sloboda kojojom se ona mora kretati da bi bila što jest. Izložba je produkt stvaranja, a ne obrnuto. Nitko od autora ne stvara radi izložbe već radi sebe i produhovljenosti.

Pročitajte još

OKRUGLI STOL ‘Neznanje je najveća prepreka za očuvanje povijesnog identiteta’

Dulist

NOVA KNJIGA MARA JOVIĆA ‘Totus tuss’ – filozofski osvrt na vječne teme

Dulist

BESPLATNI CVJETNI KONCERT Povodom Dana planeta Zemlje manifestacija u Ljetnikovcu Crijević Pucić

Dulist