Kultura

Održana prva radionica kreativnog pisanja u ljetnikovcu Bunić-Kaboga

Prva radionica kreativnog pisanja pod vodstvom renomiranog hrvatskog književnika Miroslava Mićanovića, održala se od 28. listopada do 31. listopada u ljetnikovcu Bunić-Kaboga, u organizaciji Dubrovačkih ljetnih igara, a pod pokroviteljstvom zaklade Caboga Stiftung.

Polaznici su tako imali priliku naučiti kako pjesmu, kratku priču, zapis, sravniti s jezikom svakodnevice i osobnim životnim iskustvima. Kako pisati i opisivati, interpretirati, koja su uporišta i kako se orijentirati u magiji, figurama i skrivenim mjestima i značenjima teksta.

„Radionica kreativnog pisanja koncipirana je u nekom paralelnom svijetu čitanja, pisanja i upoznavanja sa suvremenim hrvatskim i svjetskim piscima, a namijenjena je polaznicima koje zanima svijet poezije i svijet kratke priče. Na održanoj radionici, tijekom rada nismo se zadržavali samo na pjesnicima i proznim piscima nego smo čitali i pisali tekstove koji govore o našim vlastitim životnim iskustvima, tekstove koji se ne rijetko odnose na našu neposrednu prošlost, ali jednako i tako na suvremenost u kojoj živimo. Lijepo je da su polaznici radionice otkrili kako su u sebi sačuvali taj prostor kreacije te da bez obzira na svakodnevicu, u njima ima dovoljno interesa i prostora za poeziju, kratku priču i pisanje, ali jednako tako i čitanje“- istaknuo je Mićanović.

Drugi turnus radionice kreativnog pisanja održat će se od 19. do 22. studenog u ljetnikovcu Bunić-Kaboga. Radionica će se održavati od 18 sati, a vikendom u jutarnjim satima. Broj sudionika je ograničen pa se potrebno prijaviti na e-mail adresu: nikolina.putica@dubrovnik-festival.hr

Podsjetimo, voditelj radionica Miroslav Mićanović, nagrađivani je hrvatski književnik i pjesnik te ujedno i ovogodišnji dobitnik Nagrade Goranov vijenac za cjelokupni pjesnički opus i ukupan doprinos hrvatskoj književnosti. Mićanović objavljuje poeziju, prozu i kritike na radiju, u dnevnim novinama i časopisima, a tekstovi su mu nagrađivani i uvrštavani u različite antologije, izbore, preglede te prevođeni na druge jezike. Redovno sudjeluje na hrvatskim i europskim književnim festivalima te vodi radionice kreativnog pisanja diljem Hrvatske.

Dubrovačke ljetne igre svoje programe organiziraju u skladu s Preporukama za sprječavanje zaraze COVID-19 tijekom održavanja profesionalnih umjetničkih izvedbi, kulturnih programa i manifestacija koje izdaje HZJZ-a, te se publiku moli da se istih pridržava.

Pročitajte još

DOMAGOJ PERKIĆ U 2022. nastavit ćemo raditi na stalnom postavu budućeg Arheološkog muzeja

Dulist

PREDSTAVLJENA KNJIGA O KARDINALU FRANJU ŠEPERU Komunistička vlast ga nije voljela, a bio je prvi netalijanski prefekt Svete Stolice za nauk vjere

Dulist

Na današnji dan preminuo je jedan od najistaknutijih slikara hrvatske moderne Mato Celestin Medović

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija