Hrvatska

IZ VLADE BIJESNI Povećanja kojima građani svjedoče nisu rezultat konverzije nego čistog profiterstva

Kako bi se spriječilo daljnje neopravdano povećanje, oni koji su podigli cijene trebaju ih vratiti na razinu na kojoj su bile 31.12.2022. Osim toga, zadužili smo Državni inspektorat, Poreznu i Carinsku upravu te HAKOM da bez odgode provedu pojačani nadzor gospodarskih subjekata.

Ako oni koji su neopravdano podignuli cijene ne ispoštuju današnje zaključke onda imamo i druge mjere na raspolaganju poput zamrzavanja cijena širokog spektra proizvoda, ukidanja subvencija na struju ili drugačijih poreznih opterećenja.

Ulazak u europodručje ne može biti opravdanje za tolika poskupljenja. Koji je to ulazni trošak skočio s 31.12.2022. na 1.1.2023.? Analize provedene u drugim državama pokazale su da se kao rezultat konverzije moglo očekivati minimalno povećanje cijena kakvo smo i najavljivali – od 0,2 do 0,4%. Povećanja kojima građani svjedoče nisu rezultat konverzije nego čistog profiterstva.

Više potražite ovdje.

Pročitajte još

Porezna uprava upozorava građane na sve učestalije lažne (phishing) poruke

Dulist

Objavljeno koliko su točno rasle cijene hrane u Hrvatskoj i ostatku EU

Dulist

Ministar Butković: ‘Maksimalna kazna će biti 130 tisuća eura za nezakonite stvari na pomorskom dobru’

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija