Aktualno

IZ LOKRUMA ZA DULIST ‘Čuvari prirode su pretražili teren, ali nisu zatekli osobu sa psom’

IZ LOKRUMA ZA DULIST 'Čuvari prirode su pretražili teren, ali nisu zatekli osobu sa psom'

Nakon što smo objavili vijest kako turisti u nedjelju šeću svoje pse na Lokrumu, a što nije dopušteno, odlučili smo poslati upit Javnoj ustanovi Rezervat Lokrum o navedenom slučaju. Pitali smo jesu li utvrdili o kome se radi i koji su idući postupci ove ustanove. Ravnateljica Javne ustanove Rezervat Lokrum Nikolina Grković u odgovoru među ostalim ističe kako čuvari prirode ‘nisu zatekli osobu sa psom’.

-Odmah po ustupljenoj informaciji o boravku psa na otoku, Služba čuvara prirode je pretražila teren te nažalost nije zatekla osobu s psom. S obzirom na navedeno, čuvari prirode nisu mogli postupiti sukladno svojim ovlastima definiranim u Zakonu o zaštiti prirode. Djelatnici Javne ustanove Rezervat Lokrum će nastaviti s redovitim obilascima područja te postupati prilikom povrede odredbi Zakona o zaštiti prirode, a sve u svrhu zaštite i očuvanja otoka Lokruma – navodi ravnateljica u odgovoru.

Podsjetimo, na službenim stranicama Rezervata Lokrum navodi se kako je on posebni rezervat šumske vegetacije te kako zbog toga ‘nije dopušteno na bilo koji način ugrožavati prirodna i kulturna dobra na otoku, bacati otpatke, dovoditi pse ili paliti vatru’.

Pročitajte još

OPREZNO POD DUBOM! Mnogi i dalje ignoriraju novu prometnu regulaciju

Dulist

Marita Kisić Kamić izložbom prikupila više od 1300 eura za Sigurnu kuću

Dulist

U Dubrovniku se održava 25. Europsko prvenstvo u parskom gou

Dulist