Aktualno

IZ LOKRUMA ZA DULIST ‘Čuvari prirode su pretražili teren, ali nisu zatekli osobu sa psom’

Nakon što smo objavili vijest kako turisti u nedjelju šeću svoje pse na Lokrumu, a što nije dopušteno, odlučili smo poslati upit Javnoj ustanovi Rezervat Lokrum o navedenom slučaju. Pitali smo jesu li utvrdili o kome se radi i koji su idući postupci ove ustanove. Ravnateljica Javne ustanove Rezervat Lokrum Nikolina Grković u odgovoru među ostalim ističe kako čuvari prirode ‘nisu zatekli osobu sa psom’.

-Odmah po ustupljenoj informaciji o boravku psa na otoku, Služba čuvara prirode je pretražila teren te nažalost nije zatekla osobu s psom. S obzirom na navedeno, čuvari prirode nisu mogli postupiti sukladno svojim ovlastima definiranim u Zakonu o zaštiti prirode. Djelatnici Javne ustanove Rezervat Lokrum će nastaviti s redovitim obilascima područja te postupati prilikom povrede odredbi Zakona o zaštiti prirode, a sve u svrhu zaštite i očuvanja otoka Lokruma – navodi ravnateljica u odgovoru.

Podsjetimo, na službenim stranicama Rezervata Lokrum navodi se kako je on posebni rezervat šumske vegetacije te kako zbog toga ‘nije dopušteno na bilo koji način ugrožavati prirodna i kulturna dobra na otoku, bacati otpatke, dovoditi pse ili paliti vatru’.

Pročitajte još

U Komolcu pronađena mrtva sova, radi li se o onoj koja se prije nekoliko dana slikavala na Stradunu?

Dulist

Masterchef elita stiže na prvi street food festival ‘Bavarin’

Dulist

[FOTOGALERIJA] Bablje ljeto izmamilo Dubrovčane na Banje

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija