Aktualno

Iz Hrvatske u Hrvatsku za dva sata manje

Ministar prometa Siniša Hajdaš Dončić uvjeren je kako će megatrajekti koji će ploviti na relaciji Hrvatska – Hrvatska (Komarna – Brijesta) skratiti put do Grada za čak dva sata.

Naime, kako je danas izjavio medijima trajekti, koji će umjesto Pelješkog mosta povezivati jug Hrvatske s ostatkom zemlje, skratiti će put za dva sata (!), a prve kamione 'plava' zaobilaznica Neuma trebali bi ukrcati prvog srpnja 2013. godine. U zimskom razdoblju dat će nam jedan, a ljeti dva 'mega super' trajekta.

No, ostaje pitanje 'kvalitete' ceste preko Pelješca do Stona gdje se pelješka cesta spaja s JTC. O njenom uređenju za sad nitko ne govori, pa ne znamo kojom je računicom Hajdaš Dončić došao na dva sata putovanja manje.

A kako sada stvari stoje taj će nas 'luksuz' koštati 80 kuna preko sezone, i 60 zimi.
– Ministarstvo će tarifnom politikom vidjeti može li utjecati na optimizaciju cijena – poručio je ministar prometa, istaknuvši kako je kratkoročno i srednjoročno gledano jedino rješenje Neumski koridor. No, on ne može biti gotov do sredine 2013. godine.
 

Pročitajte još

U utorak poskupljuje gorivo?

Dulist

Denis Pavela: Izbjegavamo li sudjelovati u prometnom odgoju djece i mladih?

Dulist

[FOTO] PREDIVNA NEDJELJA Uvala puna šetača, ali i kupača!

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija