Aktualno

Iz Hrvatske u Hrvatsku za dva sata manje

Ministar prometa Siniša Hajdaš Dončić uvjeren je kako će megatrajekti koji će ploviti na relaciji Hrvatska – Hrvatska (Komarna – Brijesta) skratiti put do Grada za čak dva sata.

Naime, kako je danas izjavio medijima trajekti, koji će umjesto Pelješkog mosta povezivati jug Hrvatske s ostatkom zemlje, skratiti će put za dva sata (!), a prve kamione 'plava' zaobilaznica Neuma trebali bi ukrcati prvog srpnja 2013. godine. U zimskom razdoblju dat će nam jedan, a ljeti dva 'mega super' trajekta.

No, ostaje pitanje 'kvalitete' ceste preko Pelješca do Stona gdje se pelješka cesta spaja s JTC. O njenom uređenju za sad nitko ne govori, pa ne znamo kojom je računicom Hajdaš Dončić došao na dva sata putovanja manje.

A kako sada stvari stoje taj će nas 'luksuz' koštati 80 kuna preko sezone, i 60 zimi.
– Ministarstvo će tarifnom politikom vidjeti može li utjecati na optimizaciju cijena – poručio je ministar prometa, istaknuvši kako je kratkoročno i srednjoročno gledano jedino rješenje Neumski koridor. No, on ne može biti gotov do sredine 2013. godine.
 

Pročitajte još

Psihologinja Nanda Kalafatović: OK je ne biti OK u ovakvoj situaciji

Iva Dedo

DUBROVČANI O GOSPODARSKOJ KLIMI U GRADU U razdoblju koje dolazi morat ćemo raditi više za manje novaca

Iva Dedo

Napustio nas je gospar Boris Filičić!

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija