Politika

IZ HNS-A SE PITAJU Kako ćemo vratiti turiste kad većina gradskih tvrtki nije dio projekta Safe stay in Croatia?

Iz dubrovačkog HNS-a uputili su priopćenje vezano za program Safe stay in Croatia u kojem tvrde kako ‘većina gradskih tvrtki i ustanova za njega kao da ne zna’. Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti.

-Iako bi nakon prošle katastrofalne turističke sezone bilo očekivano da se većina gradskih tvrtki i ustanova među prvima prijavi na program Safe stay in Croatia, oni kao da ni ne znaju za njegovo postojanje. Riječ je o ključnom projektu stjecanja nacionalne oznake sigurnosnih protokola u turizmu i ugostiteljstvu, a koja bi trebala turistima jasno pokazati koje destinacije i tvrtke i ustanove u njima poštuju posebne protokole kako bi njihov odmor bio siguran.

I dok su taj projekt kojeg vodi Ministarstvo turizma prigrlili gradovi i općine diljem države, a posebice u jadranskim gradovima, nažalost mnoge naše gradske i s Gradom povezane tvrtke i institucije nisu prijavljene u ovoj nacionalnoj bazi. Svijetle iznimke su Dom Marina Držića, KMD, Umjetnička galerija, Muzej domovinskog rata i Dubrovački muzeji. Ali na popisu zato ne nalazimo ključne tvrtke ili ustanove: Zračnu luku Dubrovnik, Luku Dubrovnik, Autobusni kolodvor pa čak niti Turističku zajednicu Grada i informativne urede.

Iako su gradonačelniku Frankoviću puna usta priče o aktivnostima koje će pridonijeti ostvarenju boljih turističkih rezultata te dok on kritizira prijedlog HNS-a o osnivanju stručnog stožera za povratak turizma i života u grad uz obrazloženje da postoji Turističko vijeće, danas jasno vidimo kako on i njegovi suradnici nisu sposobni koristiti niti rješenja ponuđena na dlanu. U vremenima bez betona, u vremenima zdravstvene i egzistencijalne krize oni jednostavno nemaju ništa za ponuditi Gradu ni našim sugrađanima. A nama samo ostaje pitati se – gdje je nestao Grad, gdje se sakrila Turistička zajednica? – ističu u priopćenju iz HNS-a Dubrovnik.

Pročitajte još

‘SLOVENCI OTKAZALI DOLAZAK NA ODMOR’ Tolić: Zašto je u Domu zdravlja Korčula najskuplji PCR test?

Dulist

Kojem kandidatu za župana Dubrovačko-neretvanske županije ćete dati svoj glas 16. svibnja?

Dulist

Kojem kandidatu za gradonačelnika Grada Dubrovnika ćete dati svoj glas na izborima 16. svibnja?

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija