Politika

NOVI CROBAROMETAR Milanović najpopularniji političar, građane više ne brine korona, već korupcija

NOVI CROBAROMETAR Milanović najpopularniji političar, građane više ne brine korona, već korupcija

HDZ i dalje najjača stranka, a Zoran Milanović najpopularniji političar, takvo je raspoloženje birača u veljači. Vidljivo je to iz redovitog mjesečnog istraživanja koje objavljuje Dnevnik Nove TV, a koje je već desetljećima pravi test raspoloženja građana.

Predsjednik Milanović nakon godinu dana mandata najpopularniji političar

Predsjednik i premijer i dalje mogu biti zadovoljni. Predsjednik Milanović i dalje je najpopularniji političar. O njemu pozitivan dojam ima 49 posto, a negativan 42 posto ispitanika. Odmah iza njega je Andrej Plenković o kojem 49 posto ispitanika ima negativan dojam, a njih 43 posto pozitivan.

Nakon dugo vremena čelnik SDP-a je na trećem mjestu liste popularnih. O Peđi Grbinu pozitivan dojam ima 40 posto, a negativan 38 posto.

Božo Petrov, slično kao i Grbin, može računati na podršku 40 posto birača, ali tu je i 45 posto onih koji ga ne podupiru.

Tomislav Tomašević može računati na 35 posto građana koji o njemu imaju pozitivno mišljenje, ali i njih 25 posto koji o njemu misle negativno.

Miroslav Škoro odavno ne može računati na to da većina građana o njemu misli pozitivno. 59 posto njih ima negativan dojam o njemu, a samo 33 posto pozitivan.

Tko su najpopularniji političari među HDZ-ovim i SDP-ovim biračima

Među biračima HDZ-a i ovaj mjesec nema promjena. Najpopularniji je Andrej Plenković s 92 posto, drugi izbor je donedavni glavni tajnik Gordan Jandroković s potporom od 71 posto, a na trećem mjestu je Božo Petrov s 37 posto.

Kod SDP-ovih birača i dalje je sve isto. Prvi je izbor Zoran Milanović s potporom od 88 posto. Peđa Grbin ipak je među svojim biračima lider, istina nakon predsjednika, i može računati na 70 posto potpore, a na trećem mjestu je Anka Mrak Taritaš s potporom od 58 posto.

Koji problem sve više brine građane?

Krajem prošle godine najveći problem građanima bila je korona, no sve to se mijenja. Sada najvećim problemom smatraju korupciju i kriminal na visokoj razini. To je problem za njih 18,9 posto. Slijedi gospodarsko-ekonomska situacija za 17,7 posto ispitanika te nezaposlenost za njih 17,1 posto. Da je korona najveći problem, smatra 13,5 posto i na kraju tu su životni standard i niske plaće, što je najveći problem za 5,5 posto ispitanika.

Pročitajte još

Mato Pavličević nosi listu Republike u 10. izbornoj jedinici!

Dulist

CENTAR OBJAVIO KANDIDATE Viktorija Knežević sedma na listi koalicije ‘Rijeke pravde’

Dulist

SDP objavio liste za Sabor, Anita Bonačić Obradović na zadnjem mjestu

Dulist