Politika

IVICA DIDIĆ ‘Zatvaranje vrtića na dva dana je potpuno pogrešno. Sve se moglo realizirati preko vikenda’

IVICA DIDIĆ 'Zatvaranje vrtića na dva dana je potpuno pogrešno. Sve se moglo realizirati preko vikenda'

Predsjednik dubrovačkog SDP-a Ivica Didić priopćenjem je reagirao na odluku ravnateljice Dječjih vrtića Dubrovnik da Dječji vrtići Palčica, Škatulica, Ciciban i Pile 2 neće primati djecu, odnosno da neće raditi dana 30. i 31. kolovoza 2022. godine, zbog pripreme prostora i obavljanja obaveznih mjera dezinfekcije, dezinsekcije i deratizacije. Njegovo priopćenje prenosimo u cijelosti.

-U cilju što kvalitetnijeg i sigurnijeg početka nove pedagoške godine, izražavamo svoje nezadovoljstvo donošenjem takve odluke. Odluka da se navedeni vrtići zatvore u toku radnog tjedna i u okolnostima kada se nalazimo na vrhuncu turističke sezone u vremenu kada je mnogo roditelja zauzeto, po našem uvjerenju je potpuno pogrešna. Jasno nam je da je provođenje navedenih mjera apsolutno nužno, ali držimo da su se iste mogle realizirati za vrijeme vikenda kada je manje roditelja radno aktivno.

Donošenjem ovakve odluke roditelje ste doveli u situaciju da usred tjedna moraju koristiti dane godišnjeg odmora ili koristiti slobodne dane ili neplaćene dopuste, a što se zasigurno moglo izbjeći da su se navedene mjere provele za vrijeme vikenda – stoji u priopćenju koje potpisuje Ivica Didić.

Pročitajte još

PROFESORICI SE PRIDRUŽIO I PROFESOR Uz Šuicu, i Legaz bi u Europu!

Dulist

RASKOL U MOSTU Marija Selak Raspudić: ‘Miletić se javno ogradio od mene’

Dulist

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist