Politika

Index: Franković na meti istražitelja, Franković: Nemam informaciju da DORH istražuje posve legitimnu kupnju dionica

Index: Franković na meti istražitelja, Franković: Nemam informaciju da DORH istražuje posve legitimnu kupnju dionica

Gradonačelnik Mato Franković se očitovao na svom Facebook profilu o članku kojeg je objavio ilko Ćimić na portalu Index.

-Ponosan sam što je kupnjom dionica Luka postala vlasništvo građana. Obiteljsko srebro nikad se ne rasprodaje, već se čuva u nasljedstvo novim generacijama, a upravo strateškim promišljanjem ove gradske uprave u vlasništvo svih građana našeg Grada, osim Luke Dubrovnik stekli smo i TUP kao i brojnu drugu imovinu na području Grada. Nisam pokleknuo pred raznim ponudama, kupiti me ne mogu, ušutkati ne mogu jer interes ove gradske uprave je isključivo javni interes, a to je da sudbinu prostora Luke Dubrovnik kao i TUP-a određuju naši sugrađani. I takav, javni interes ćemo štititi unatoč partikularnim interesima pojedinaca koji su željeli zaraditi milijarde upravo na ova dva projekta.

Vlasništvo nad Lukom vlasništvo je nad morskim ulazom u Grad i nad sudbinom upravljanja cruise turizmom u našem Gradu i upravo zbog toga kupnja dionica Luke Dubrovnik u budućnosti će se pokazati kao jedna od mojih najvećih ostavština. Nemam informaciju kako DORH istražuje posve legitimnu kupnju dionica od drugog dioničkog društva Atlantske plovidbe, ali ako me budu pitali na sve upite ću sa zadovoljstvom i ponosom odgovoriti. Interes Grada nema cijenu – istaknuo je Franković.

Još jutros Index je objavio članak u rubrici Istrage kako je gradonačelnik na meti istražitelja zbog sumnjivog preuzimanja Luke Dubrovnik, a o čemu možete više pročitati ovdje.

Pročitajte još

PROFESORICI SE PRIDRUŽIO I PROFESOR Uz Šuicu, i Legaz bi u Europu!

Dulist

RASKOL U MOSTU Marija Selak Raspudić: ‘Miletić se javno ogradio od mene’

Dulist

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist