Politika

IVICA DIDIĆ Odluku o Tropanovom nasljedniku donijet će stranačka tijela

Dubrovački SDP do iduće sjednice Gradskog vijeća mora donijeti odluku tko će u vijećničkim klupama zamijeniti Ivana Tropana.

Tropan, je podsjetimo, ove srijede, nakon što je protiv njega podignuta optužnica zbog pomaganja u počinjenju kaznenog djela, svoj vijećnički mandat stavio u mirovanje. Tko će ga naslijediti, odnosno kad će se donijeti odluka o njegovom nasljedniku pitali smo šefa dubrovačkog SDP-a Ivicu Didića.

-To će se odlučiti u sljedećem razdoblju. To je strogo formalan postupak koji mora proći tijela stranke. Svatko s liste može biti zainteresiran za ulazak u Gradsko vijeće, a o tome će se odlučivati glasovanjem na stranačkim tijelima – rekao nam je Didić koji takvu odluku, ističe, ne može donijeti samostalno.

I on sam je potencijalni budući vijećnik budući da je bio na listi za Gradsko vijeće na izborima 2021. godine.

Tim više što je predsjednik GO SDP-a Dubrovnik te relativno nepoznat na dubrovačkoj političkoj sceni. To bi mu mogla biti i odlična prilika za profilirati se do idućih izbora. Sličnu situaciju SDP je imao i nakon prethodnih lokalnih izbora kada je stranku preuzeo Jadran Barač bez vijećničkog mandata.

Ulazak u Gradsko vijeće tada mu je omogućio Mladen Gojun koji je svoj mandat prepustio upravo Baraču.

Pročitajte još

Burna rasprava oko projekta ispred Vile Salvator: Uređenje ulice ili priprema za peterokatnicu

Andrea Falkoni Račić

Đuro Capor o Areni Lapad: Baraka je očito u dosluhu sa Supernovom

Andrea Falkoni Račić

Gradski vijećnici usvojili Proračun za 2023., prvi u eurima!

Andrea Falkoni Račić

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija