Aktualno

ISTRAŽIVANJE U DUBROVNIKU Koristimo li mobitel za vrijeme vožnje?

Udruga Sigurnost u prometu provela je istraživanje na području grada Dubrovnika, na temu korištenja sigurnosnog pojasa i korištenja zaštitne kacige te korištenje mobitela za vrijeme vožnje.

Istraživanje je napravljeno na uzorku od 420 vozača, 310 vozača osobnih vozila te 110 vozača mopeda/motocikla.

Tom prilikom je utvrđeno da od 310 vozača osobnih vozila, njih 230 koristi sigurnosni pojas za vrijeme vožnje što čini 74 %, od ukupnog broja dok ih 80 ili 26% ne koristi sigurnosni pojas za vrijeme vožnje. Isto tako utvrđeno je da od 310 vozača, njih 60 koristi mobitel za vrijeme vožnje što čini 19% od ukupnog broja, dok ih 250 ne koristi mobitel za vrijeme vožnje odnosno 81%.

Isto tako na uzorku od 110 vozača mopeda/motocikla utvrđeno je da njih 98 koristi zaštitnu kacigu što čini 89 % od ukupnog broja evidentiranih, dok 12 vozača ne koristi zaštitnu kacigu tj. 11%.

Istraživanje je napravljeno sredinom kolovoza na najfrekventnijim prometnicama grada Dubrovnika.

S obzirom da su korištenje mobitela za vrijeme upravljanja vozilom i ne korištenje sigurnosnog pojasa jedni od 4 ubojice u prometu, možemo itekako biti zadovoljni sa ovim podacima na području našeg Grada – navode iz Udruge.

Pročitajte još

[VIDEO] Specijalni simulatori za edukaciju mladih: Nije teško napraviti KLIK!

Dulist

SVE JE POČELO 5. LISTOPADA 2011. Danas pušemo 11 svjećica na torti!

Dulist

NA SVETOM ILIJI HGSS-ovci spasili izgubljene i iscrpljene planinare

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija