Sport

ISTRAŽILI SMO: Ovako izgleda složena prijevara preko Facebooka!

ISTRAŽILI SMO: Ovako izgleda složena prijevara preko Facebooka!

Poštovanje kladioničari! Opet opljačkali kladionicu! Eto kao što mnogi znate, u subotu dojava kvote 26 lijepo i lagano prošla kao što smo i najavili! Sliku smo opet stavili kao dokaz. Idemo dalje kladioničari! – pozivaju brojni profili i stranice ‘dojavljivača rezultata’ na društvenoj mreži Facebook sve one koji žele brzu zaradu.
‘Velikodušni’ dojavljivač objavljuje osnovne podatke o idućoj dojavi, npr. kvota 28, prijelaz 2/1 i obično vrijeme odigravanja meča. Zvuči kao pravi zicer, sigurna zarada. Međutim, onaj ključni podatak, tko igra, ostaje tajna. Sve skupa bude ‘ojačano’ komentarima raznih osoba, lažnih profila ili obožavatelja i ‘lajkera’ (‘Bravo, konačno nešto konkretno! Samo nastavi tako! Svaka čast! Može dojava za utorak!’) kojim se želi dodatno ojačati uvjerljivost dojave, a koje bi se moglo smatrati ‘suučesnicima’ u onom što se vrlo brzo pokaže kao prijevara. Sve skupa još ojačaju i fotografijom ekrana navodno dobitnog listića, na kojima nećete pronaći nijedan podatak iz kojeg biste mogli zaključiti da je uplata autentična.

HL bon kao ‘ulaznica’
U kontaktu porukama s jednim takvim ‘tipsterom’ željeli smo iz bližeg upoznati sustav kojim se ovi očiti prevaranti koriste kako bi došli do brze i lake zarade. Naravno, uslijedila je ‘ponuda koja se ne odbija’, ali za koju ipak treba izdvojiti neku kunu.
– Poštovanje Gospodine! Dojava se plaća 30 eura! Plaća se prije meča, jer to je cijena za cijeli mjesec. Odmah nakon uplate se ide u tajnu grupu. Unutra se mjesečno dobije 5-7 dojava kvote od 14 pa do 31! Svaka dojava prolazi tako da ne trebam pričati o sigurnosti dojava. Plaća se putem HL (HRVATSKA LUTRIJA) bon. Ovo je jedini način na koji se od mene može dobiti dojava – konkretan je bio naš sugovornik.

Cijelu metodu kako vas pljačkaju, kako se možete zaštititi i uštedjeti sebi novac istražili smo za vas u tiskanom izdanju DuLista

Pročitajte još

PREKRASNI KADROVI NA STRADUNU Utrka je dobre energije i pozitivnih trkača

Dulist

KK Dubrovnik pobijedio Šibenku

Dulist

EUROPSKO PRVENSTVO Bulić upisao pobjedu i poraz, Pavić ozlijedila rame

Dulist