Aktualno

ISTRAŽILI SMO Može li se u Dubrovniku i okolici noćiti za 6 eura?

ISTRAŽILI SMO Može li se u Dubrovniku i okolici noćiti za 6 eura?

Sezona u Hrvatskoj je u punom jeku, a ‘bukirati’ apartman u Dubrovniku u lipnju, srpnju i kolovozu ravno je dobitku na lutriji.

Naravno, ukoliko želite ljetovati u Dubrovniku, gradu kojem se smještajni kapaciteti šire iz dana u dan. Ponuda je široka – sobe, apartmani, dvokrevetne, jednokrevetne, ležajevi…

Internetski servisi davno su zamijenili ‘baku Katu’ s natpisom Sobe-Zimmer-Camare-Rooms, te se time modernizirao i sustav prodaje kapaciteta, promidžba i marketing onoga što iznajmljivači nude. A što je s cijenama? Što je veća ponuda, to je veća potražnja i obratno, a u cijeloj toj situaciji, pojavljuje se (oštra) borba za tržište. Padaju li cijene smještaja?

Tim tragom, a i tragom mnogobrojnih napisa o tome kako zbog polupraznih apartmana na moru mnogi vlasnici privatnog smještaja u očaju cijene ‘srozavaju’ samo kako bi popunili svoje sobe i apartmane, okrenuli smo brojeve nekoliko iznajmljivača. Odgovori koje smo dobili su raznoliki, što pripisujemo prvenstveno lokaciji na kojoj se nalaze, potom i prvotnoj cijeni koju nude, a dali su nam ih mahom iznajmljivači ocijenjeni na AirBnb i Booking.comu visokim ocjenama i velikim brojem pozitivnih kritika.

Što su nam rekli iznajmljivači u Moluntu, Dubrovniku i Zatonu potražite u tiskanom izdanju DuLista.

Pročitajte još

JAVNO OTVARANJE PONUDA Pristiglo 289 ponuda za dodjelu dozvola na pomorskom dobru

Dulist

OD ČETVRTKA NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista!

Dulist

ZABRINJAVAJUĆE Kod tinejdžera koji puše e-cigarete pronađeni toksični metali u urinu

Dulist