Aktualno

DRUGI SRPANJSKI VIKEND Krećete na put? Evo gdje se stvaraju kolone

DRUGI SRPANJSKI VIKEND Krećete na put? Evo gdje se stvaraju kolone

Drugi srpanjski vikend donosi pojačani promet na svim cestoinim pravcima u Hrvatskoj, a gužve se stvaraju i na graničnim prijelazima.

Tako je trenutno i na Kleku gdje se, kako javljaju građani, čeka i pola sata. Prema informacijama Hrvatskog autokluba, povremeno je pojačan promet osobnih vozila na graničnim prijelazima:
-na ulasku: Macelj, Bregana, Goričan, Nova Sela, Zaton Doli, Ličko Petrovo Selo,
-na izlasku: Karasovići, Stara Gradiška, Vinjani Donji,
-u oba smjera: Bajakovo (kolona na izlasku oko 1 km), Kaštel, Rupa, Metković, Klek.
Vozači se pozivaju na oprez i strpljenje, a ukoliko idete na put opskrbite se dovoljno količinom vode zbog velike vrućine.

Kako donosi prometna prognoza HAK-a, ovog će vikenda na našim prometnicama ponovno biti velik broj domaćih turista, ali i onih Europe na putu prema svojim ljetnim odredištima u Hrvatskoj ili koji samo prolaze kroz našu državu, osobito iz Austrije, Slovenije te Nizozemske gdje završava škola i počinju praznici.
Subota, 9. srpnja donosi ljetne gužve na glavnim cestovnim pravcima, osobito u smjeru mora. Kao i proteklog tjedna otežano će se voziti po autocesti A1 između naplate Lučko u Zagrebu do čvora Bosiljevo 2, ali i po zagrebačkoj obilaznici iz smjera autoceste A2 Zagreb-Macelj i A4 Zagreb-Goričan. Zastoji se očekuju još i na naplatnim postajama Zaprešić i Sveta Helena.
Tijekom cijele subote pojačanog prometa bit će još na Istarskom ipsilonu (A8 i A9), na prilazima turističkim središtima, na Jadranskoj magistrali (DC8), te na državnim cestama kroz Liku (DC1) i Gorski kotar (DC3). Bit će ga i u trajektnim pristaništima Stinica, Prizna, Brestova i Valbiska te u lukama Zadar i Split. Trajekti i katamarani će ploviti prema ljetnom plovidbenom redu, a ukoliko se ukaže potreba, uvodit će se i dodatne linije.
Nedjelja je dan kad je povećan promet u smjeru unutrašnjosti, odnosno iz smjera istoka prema zapadnim zemljama Europske unije. Najgušći promet bit će na A1 Zagreb-Split-Ploče, A6 Rijeka-Zagreb, A3 Bregana-Lipovac, na Istarskom ipsilonu, na Krku kao i na Krčkom mostu. Čekanja će biti na graničnim prijelazima s Bosnom i Hercegovinom i Srbijom na ulasku u zemlju. Upravo zbog povećanog prometa, tijekom cijelog vikenda, moguće su poteškoće na dionicama gdje su u tijeku radovi. Na autocesti A3 Bregana-Lipovac radi se na sanaciji mosta između Novske i Okučana. Vozi se dvosmjerno jednim kolnikom u smjeru Lipovac.

Foto: Ilustracija

Pročitajte još

SVEČANI PROGRAM Hrvatski liječnički zbor obilježava 150 godina

Dulist

OD SRIJEDE NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista!

Dulist

OD VEČERAS Posebna prometna regulacija u Ulici Pera Čingrije

Dulist