Zanimljivosti

‘ISTRAŽI KONAVLE’ Danas utrka biciklima po konavoskim agroturizmima!

'ISTRAŽI KONAVLE' Danas utrka biciklima po konavoskim agroturizmima!

NTP utrka „Istraži Konavle“ organizira se povodom Europskog tjedna kretanja, a održat će se 27. rujna 2014. godine u Konavlima s početkom u 16 sati. Okupljanje natjecatelja je u 15 sati i očekivano trajanje utrke je oko dva sata.

U utrci se natječu tročlane biciklističke ekipe kojima je cilj u što kraćem vremenu doći do konavoskih agroturizama i u svakom od njih pokupiti po jedan od tradicionalnih konavoskih proizvoda, te ih sve donijeti na bazno mjesto. Ekipa sama odlučuje kojim putem će natjecatelji doći do pojedinog agroturizma, te koji od natjecatelja unutar ekipe će ići na pojedini ili više agroturizama. Zainteresirani natjecatelji mogu besplatno koristiti bicikla udruge, koja su financirana u sklopu SUD SIT projekta potporom Europske unije.

Agroturizmi na kojima je moguće da će se nalaziti proizvodi koje treba sakupiti su: Molunat : restoran Maritimo, Poljice: Kuća Glavić, Radovčići: Izletište Zlatovišće (obitelj Ljubić),  Čilipi: Seoska kuća Čilipi (obitelj Novakvić),  Čilipi: Izletište Bakićevo (obitelj Vukorep), Gruda: OPG Nikša Bratoš, Močići: OPG Carevina (obitelj Diklić),  Mihanići:  OPG Šiša, Komaji: Cadmos Village,  Kuna Konavoska: OPG Obrad,  Lovorno: Agroturizam Kameni Dvori (obitelj Mujo), Pridvorje: OPG Karaman,  Dunave: Soko Grad,  Vodovađa: OPG Švago, Zastolje: Agorturizam Brajković.

Organizator će neposredno na početku utrke objavit će agroturizme na kojima se zaista nalaze proizvodi.

Pročitajte još

KONZUMACIJA MESA KOD HRVATA Puno ih voli pršut, kulen, teletinu i janjetinu, ali ne mogu ih priuštiti

Dulist

UNUTRA ILI VANKA Gdje su mačke sretnije?

Dulist

PREKRASNO Sunce obasjalo Grad i izmamilo brojne kupače

Dulist