Grad

Ispred Sponze prikupljeno više od 5 tisuća kuna za Caritasovu akciju

Ispred Sponze prikupljeno više od 5 tisuća kuna za Caritasovu akciju

Uz Festu sv. Vlaha volonteri i djelatnici Caritasa Dubrovačke biskupije su na terenu, uz donacijsku kutiju ispred Sponze, prikupljali novac za akciju “Serviram as za novi start”. Na ovaj način željeli su doći korak bliže ostvarenju sna jednog Dubrovčanina s invaliditetom i kupiti mu prilagođeni automobil za odlazak na potrebne terapije i vježbe. Prikupljeno je 5251,50 kn.

Caritas Dubrovačke biskupije upućuju veliku zahvalu svim Dubrovčanima i Dubrovkinjama, kao i njihovim gostima i drugim hodočasnicima, koji su uz Festu, sudjelovali i u njezinom karitativnom dijelu te priložili svoju donaciju za Caritasov izazov ‘’Serviram as za novi start’’ i pomoć našem sugrađaninu s invaliditetom i njegovoj obitelji.

Sva prikupljena sredstva namijenjena su za izazov ‘’Serviram as za novi start’’ koji je pokrenut od strane hrvatske tenisačice Ane Konjuh na platformi ‘’Čini pravu stvar’’. Izazovom je cilj prikupiti 170.000 kn za kupovinu prilagođenog automobila za pomoć našem sugrađaninu s invaliditetom, trajnim stanjem tetraplegije usred moždanog udara, a koji će njemu i njegovoj obitelji biti prijeko potrebno sredstvo za odlazak na terapije i vježbe, kao i dosad nedosanjani san. Trenutno je prikupljena polovica potrebnog iznosa.

‘’Ovaj automobil za ovu obitelj nije samo prijevozno sredstvo, nego nova šansa za bolji život uz bolest koja je sve promijenila, samostalni odlazak na terapije i vježbe i manju ovisnost o okolini.Zato vam svima od srca hvala na tome što ste prepoznali važnost ove akcije i uključili se. Svaka kuna je vrijedna kada dolazi iz srca. Svaka ta kuna ljubav je na djelu,’’ poručuju iz Caritasa.

Pročitajte još

POJAČANJE U LIBERTASU Stigao novi autobus

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

OD OVOG VIKENDA Libertas ‘pojačava’ šesticu i četvrticu

Dulist