Sport

ISPARANIH JEDARA I BEZ MOTORA Orsanovci jedva izvukli živu glavu!

ISPARANIH JEDARA I BEZ MOTORA Orsanovci jedva izvukli živu glavu!

Vjetar ih je uhvatio kad su prošli Svetog Andriju, kod Kalamote. Užas jedan. Toliki udari vjetra, bilo je nemoguće ploviti i dobro je da su spasili glavu. Imamo dosta štete, koja se sad procjenjuje, ali bitno je da su oni u redu – rekao nam je predsjednik Jedriličarskog kluba Orsan Marinko Mikulandra jutro nakon što je sinoć posada „Dubrovnika“ jedva sačuvala živu glavu u iznenadnom nevremenu.

– Noć je bila pa se ne vidi. Jedan oblak su prošli, ali drugi nisu. Taj ih je slomio. Jutros su došli u Orsan s isparanim jedrima, čak i bez motora jer im se konop uhvatio oko propele. Morali su kidati nožem da bi spasili brod i sebe. Šteta, jer smo imali regatu u džepu. Imali smo dovoljnu prednost pred idućim našem dužine. Ovo je Bože sačuvaj – dodaje Mikulandra, koji nije spavao cijelu noć iz straha da se posadi ne dogodi nešto loše.

– Brod je 100 posto osiguran.Bitno je da su se oni svi vratili, ovo sve drugo će se obnoviti – zaključio je Mikulandra, dodavši kako su ostali brodovi odustajali na Hvaru, Lastovu, Korčuli i Mljetu. Čak je i vodeća „Eusmit Europa“ stigla sinoć do pred Boku, ali zapala u probleme i tek jutros oko 7 sati stigla na cilj u Porto Montenegro.

Inače, Orsanov brod „Dubrovnik“ na prvoj etapi Regate tisuću otoka 277 nautičkih milja od Rijeke do Tivta nastupio je s posadom kormilar Denis Vukas te Tonći Kordić, Dario Kulišić, Maroje Kurajica, Mateo Andolšek i Srđan Kurajica. Krenuli su iz Rijeke, 21. rujna, i držali se u vrhu regate. Potom su u ponedjeljak odlučili proći Pelješkim kanalom što je bilo svjevrsno taktičko iznenađenje. Ipak, kod Svetog Andrije su zapali u velike probleme te nisu uspjeli završiti utrku.

Pročitajte još

FOTO Gotovo 100 tisuća eura dodijeljeno dubrovačkim sportskim klubovima

Dulist

TURNIR TENIS KLUBA DUBROVNIK Deranja, Smokvina i Vušić najuspješnije!

Dulist

SJAJNA POBJEDA RK ARDIAEI ‘Oproštaj od Mljekare na najljepši način’

Dulist