Sport

RUDIĆEV BRAZIL U GRUŽU “Jug me pozitivno iznenadio”

RUDIĆEV BRAZIL U GRUŽU “Jug me pozitivno iznenadio”

Reprezentacija Brazila nalazi se na pripremama u Hrvatskoj od 15. rujna.

Nakon nekoliko sparnig utakmica s Primorjem i Mladosti, izbornik Ratko Rudić ih je odveo na Korčulu gdje su nastupili na 3. međunarodnom turniru Korčula Suzuki 2014 i osvojili drugo mjesto izgubivši od VK Jug CO u finalu 10:5.

Uslijedilo je nekoliko pripremnih utakmica s Mornarom i Spartakom iz Volgograda, a završni dio priprema reprezentacija Brazila odradit će u Gružu, gdje će se s Jugom od 23. do 29. rujna pripremati za prvenstvo Južne Amerike.

– Naš cilj je odigrati što više utakmica jer se spremamo za prvenstvo od 7. do 12. listopada u Argentini, točnije Mar de Plati i to nam je trenutno najvažnija akcija. Želimo steći što više iskustva jer su sve ovo mladi momci uz par iznimaka. Kada smo prvi put bili u Dubrovniku tek smo počinjali i preda mnom je bila ekipa koju je tek trebalo odvesti u sustav. To je bio uvod. Sada već imamo ekipu prevođenu Felipe Perroneom koja je vrlo ozbiljna i može igrati sa svima. Perrone ne samo da je vrhunski igrač, on je pravi lider koji uvodi reda kako u bazenu tako i izvan njega – kazao nam je izbornik Brazila Ratko Rudić uoči jutarnje trening utakimce s Jugom.

Brazil će biti respektabilna momčad. Ističu se Perrone i Delgado, a kada im se priključe Vrlić i Soro bit će to momčad koja će zabrinuti mnoge…

– Ja se nadam da će biti tako jer se radi o dvojici igrača koji igraju na pozicijama koje su nam deficitarne. Trebaju nam jaki centar i golman. Oni se nalaze na pripremama u Brazilu i uskoro će nam se priključiti.

Zanimalo nas je kako je doživio turnir na Korčuli, posebno kada je u pitanju VK Jug CO?
– Jug me pozitivno iznenadio. Moram priznati da su odigrali turnir jako dobro i ostavili su dojam vrlo dobro pripremljene momčadi. Iako bez dva vrhunska igrača kao što su Dobud i Obradović, igrali su odlično i već sada su na jednoj visokoj razini pripremljenosti i kvalitete igre. Posebno tu mislim na pomak u brzini tranzicije u oba smijera. Jug je ubrzao igru što bi mogla biti dodatna kvaliteta – završio je R. Rudić.

Pročitajte još

OLMISSUM SLAVIO Square nije uspio izboriti majstoricu polufinala

Dulist

PRVI DAN ‘SWIM WARSA’ Šest medalja za Plivački klub Jug!

Dulist

Sestre Jurković brončane na Europskom veslačkom prvenstvu!

Dulist