Aktualno

Iskoristite “ŠANSU”

Iskoristite "ŠANSU"

U okviru projekta CHANCE "Promijenimo prilike za nezaposlene mlade na tržištu rada Dubrovačko – neretvanske županije – ŠANSA" kojeg je provodila Regionalna razvojna agencija DUNEA i Dubrovački centar za poduzetništvo, održala se završna konferencija u hotelu More.

Dožupanica i predsjednica Lokalnog partnerskog vijeća Marija Vučković istaknula je da je projekt ŠANSA financiran iz IPA IV komponente „Mladi na tržištu rada“ i da je zadovoljna provedbom Strategije razvoja ljudskih potencijala Dubrovačko – neretvanske županije te da se ubuduće treba javljati na što više natječaja financiranih iz EU fondova.
 
Direktorica Regionalne razvojne agencije DUNEA Melanija Milić kazala je da su uz partnere imali za cilj unaprijediti kapacitete i motivirati dugoročno nezaposlene mlade osobe bez prethodnog radnog iskustva od 20 do 29 godina, te su se provodili paketi edukacije za unaprijeđenje znanja te specijalizirani treninzi koje je pohađalo 150 sudionika. Educiralo ih se o osnovama poduzetništva, marketingu, poslovnom planiranju, računovodstvu, motivaciji, izvorima financiranja, upravljanje rizikom, mogućnosti za poduzetnike iz EU. Seminari su održavani u trajanju od dva tjedna u Dubrovniku, Korčuli, Metkoviću, Pločama, Opuzenu, Konavlima i Veloj luci.
 
– Nakon provedenih seminara i trening programa došli smo do zaključka kako je mladima jako teško pokrenuti posao, nedostaje početni kapital, ne postoji potpora okoline ili roditelja, ne iskorištavaju se dovoljno besplatni seminari koje organiziraju razne institucije zbog čega smo svjedoci malog broja tvrtki koje pokreću mladi – kazao je Hrvoje Butigan iz Razvojne agencije DUNEA.
 
Nakon provedbe projekta CHANCE napravljena je evaluacija i prema podacima DUNEA-e sudionici su ocijenili seminare vrlo korisnim i poučnim.
 
– Lakše je reći nego učiniti, ali potrebno je preuzeti inicijativu i zaposlenje u svoje ruke jer realno ako ne pokušate ne možete ni uspjeti. Predlažem da se prate poslovni portali i časopisi, TV emisije o gospodarstvu i da se maksimalno iskoriste sve dostupne informacije na internetu kako bi došli do informacija i prepoznali prilike u okruženju – naglasio je Butigan.
 
Na konferenciji su uz predstavnike Regionalne razvojne agencije Dunea i Dubrovačko-neretvanske županije sudjelovali i predstavnici Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Hrvatske gospodarske komore, Sveučilišta u Dubrovniku te polaznici seminara i trening programa kojima su uručeni certifikati.
 

Pročitajte još

SEDAM GODINA OD VELIKE TRAGEDIJE Odavanje počasti žrtvama održat će se na Porporeli

Dulist

PREMA ISTRAŽIVANJU Parking na dubrovačkom aerodromu najskuplji u Europi

Dulist

POMOZIMO MALENOM ROKU Trogodišnjaku dijagnosticiran tumor na mozgu

Dulist