Aktualno

HEP: Očitajte i dostavite stanje brojila

Kućanstva će od sutra plaćati 20 posto višu cijenu električne energije.

Za prosječnog kupca u kategoriji kućanstva, odnosno za ona koja godišnje troše oko 3.600 kilovatsati (kWh), odnosno oko 300 kWh mjesečno, poskupljenje znači da će od svibnja mjesečno za struju izdvajati 40 do 50 kuna više.

Podsjetimo, Hrvatska je Vlada na sjednici održanoj 27. travnja, odlučila od 1. svibnja povisiti cijenu električne energije za 20 posto, a u istom je paketu poskupio i plin i to za 22 posto. Vlada je to poskupljenje regulirala s nekoliko odluka, kod električne energije odlukama o visinama tarifnih stavki u tarifnim sustavima za proizvodnju, za prijenos, za distribuciju te za opskrbu električnom energijom.

Na službenim stranicama HEP-a stoji obavijest potrošačima da očitaju i dostave stanje brojila kako bi nove cijene primijenili na stvarnu potrošnju.  

– Ujedno, svim kupcima koji su već ranije primili uplatnice za električnu energiju, a iznos rate im je porastao za više od 10 kuna, obavještavamo da ćemo uputiti nove uplatnice, uz primjenu novih cijena. Primitkom novih uplatnica, ne vrijede prethodno dostavljene uplatnice, koje se odnose na isto razdoblje – napominju iz HEP-a.

Pročitajte još

Predstavnici TZ-a grada Dubrovnika u Luksemburgu

Dulist

Prosječna svećenička plaća raste na 1000 eura, biskupska na 1640 eura

Dulist

Šutalo, Pavić i Oberan na Grand Prix-u u Portugalu

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija